Een teambuilding game

Van een klant van ons kregen we de opdracht een game te maken waarin teambuilding centraal stond. De deelnemers waren werkzaam in de zorg en hadden reorganisatie op reorganisatie meegemaakt. Het moraal was laag en het ziekteverzuim hoog en met een teambuilding game wilden ze een nieuwe frisse wind door het bedrijf laten waaien.

De teambuilding game zou gedaan worden in een klooster en dit namen we als uitgangspunt voor onze game. We maakten een game waarin een non de hoofdrol speelde. Rond 1930 had ze in het klooster gewoond en gewerkt. Ze had echter een speciale kamer gekregen waar niemand in mocht komen en waarvan ook niemand wist wat ze daar precies deedโ€ฆ
Dit gaf natuurlijk speculaties bij de overige nonnen en het mysterie werd nog groter toen ze op een dag ineens verdwenen was. De sleutel van de kamer werd nooit meer terug gevonden en de kamer bleef dicht.

Teamdag

mysterie
Teambuilding game: Mysteriespel over een non

Tijdens de teamdag werd een oude map gevonden achter een pilaar in het klooster. De map bleek van de bewust non te zijn en in de map zaten allerlei brieven, gedichten en foto’s te zitten van de non. In de brieven bleken cryptische codes verwerkt te zijn.
De deelnemers werden uitgedaagd om deze codes te kraken en alleen door samen te werken konden ze de codes oplossen en kregen ze informatie over de locatie van de sleutel die op de geheimzinnige kamer paste.

In de brieven kwam men meer te weten over de non zelf. We hebben als makers van het spoel bewust een parallel proces in het spel gestopt wat voeding gaf aan de teambuilding van de deelnemers. Zo was de non tegen haar zin in van haar oude klooster naar dit klooster gestuurd. Ze was druk bezig met de zorg voor patiรซnten maar voelden zich vaak niet gewaardeerd. Allemaal processen die in het team ook speelden en die via het spel bespreekbaar werden gemaakt.

Aan het einde werd de nieuwe sleutel gevonden door de groep. Een symbool voor de nieuwe toekomst die in hun handen lag. De deelnemers waren erg geraakt door het spelen van de teambuilding game en keken terug op een indrukwekkende dag en het begin van een nieuwe samenwerking.
Hierin zie je dat een game een groot voordeel heeft. De nieuwe samenwerking was al begonnen doordat je in een game verder gaat dan alleen mooie woorden. Je gaat het ook daadwerkelijk doen!

Dit is een voorbeeld van een teambuilding game die we gemaakt hebben. Natuurlijk zijn er ook vele andere teambuilding games mogelijk.