Grutte Pier en Mata Hari trainen de provincie Friesland

webimg_screencap_v002Ken je dat: grote organisaties hebben allerlei protocollen, regels en afspraken maar bijna niemand die precies weet hoe het zit. Als nieuwe werknemer is het al helemaal puzzelen. Dit was ook het geval bij de provincie Friesland.
Natuurlijk was er een dik boekwerk gemaakt waarin alle regels en afspraken opgesomd werden maar die was zo droog en saai dat niemand het las.

Gelukkig werd 8D Games benaderd om dit probleem op te lossen. Hoe kunnen wij onze werkwijze nu op een leuke manier onder de aandacht brengen? was de vraag. Die uitdaging zijn we aangegaan. Het resultaat was niet alleen een serious game die op een plezierige manier de werkwijze uitlegt maar ook nog eens meet welke onderdelen bekend zijn en welke niet. Zo kan je dus gericht bijscholen op onderwerpen die nog niet helemaal duidelijk zijn.

Train de werknemers

webimg_screencap_v001In de game komen Mata Hari en Grutte Pier op bezoek bij het provinciehuis en jij moet ze begeleiden. Dat begint bij ze aan te melden als bezoeker. Hoe, en waar, doe je dat? Dan hebben ze een vergaderzaal nodig, wil jij die even bespreken? En graag ook wat broodjes want Grutte Pier heeft natuurlijk enorme honger!

Zo ga je stap voor stap aan de slag en kom je bij allerlei uitdagingen waar werknemers van de provincie elke dag voor staan. Want Grutte Pier en Mata Hari zijn niet de gemakkelijkste om te begeleiden. Tijdens het testen bleek al snel: het saaie boekwerk is veranderd in een leuke game waar zelfs vaste krachten met jarenlange werkervaring nog veel van konden leren.

Wie zou bij jouw bedrijf op bezoek mogen komen of de mensen te trainen?

Maarten