8D Games in 2019: nog meer sturen van gedrag

Ook in 2019 gaat 8D games vrolijk en gedreven verder met het sturen van gedrag. De ervaring die we de afgelopen jaren opgebouwd hebben gebruiken we in de nieuwe initiatieven die we in 2019 ontplooien. Want ook in 2019 zitten we niet stil en gaan we ons nog meer richten op het sturen van gedrag waardoor het leven van de gebruiker mooier en rijker zal worden.

Sociale vaardigheden voor kinderen met autisme

Samen met de Hanze Hogeschool, Windesheim en de NHL Stenden gaan we verder met ons project waarbij kinderen met autisme sociale vaardigheidstraining krijgen via een game. Het project draait al even en de kritieken van de kinderen en behandelaars zijn erg positief. Zo positief zelfs dat we bezig zijn met een vervolg voor na het project. Ook in 2019 zullen we alles op alles zetten om kinderen met autisme waar mogelijk de sociale tools te geven hun leven in te richten en hun wensen vorm te geven.

Europees project tegen pesten

Eerste bijeenkomst in Lissabon van de Europese projectgroep tegen
Eerste bijeenkomst in Lissabon van de Europese projectgroep tegen pesten

Het jaar 2019 mag wat ons betreft het jaar worden waarin pesten op school voor goed gaat stoppen. Best nogal een grote doelstelling natuurlijk. Maar wij zullen zeker ons best hiervoor doen door samen met onze Europese partners uit Roemenië, Portugal, Engeland en Griekenland een game te ontwikkelen waarbij jongeren op school leren om te gaan met verschillen en die juist te omarmen in plaats van af te straffen. We sturen het gedrag zo dat de impasse bij het pesten doorbroken kan worden. Zo komen de pester, gepeste en omstander niet tegenover, maar naast elkaar te staan.
Pesten voor eens en voor goed de wereld uit helpen is natuurlijk niet zomaar gedaan, maar wij zullen alles op alles zetten om dit te realiseren.

Platform voor bewegen bij inactieve kinderen

Gezonde levensstijl aanleren begint natuurlijk al bij het kind. Goed eten, genoeg bewegen, dat is erg belangrijk. Op verschillende vlakken zijn we hier met partners mee bezig geweest. We hebben tools ontwikkeld om het sturen van gedrag zo in te zetten dat kinderen, en het liefst ook hun ouders, meer gaan bewegen.
Maar nu willen we in 2019 de volgende stap maken: We willen niet losse apps aanbieden maar een heus platform toegang geven tot al onze apps op dit onderwerp. Overzichtelijk voor gebruikers en aantrekkelijk voor sportinstellingen en gemeentes die niet meer op microniveau apps willen ontwikkelen. Samen met onze consortiumpartners als Huis voor de Sport Groningen, Hanze Hogeschool en Beatrixoord zijn de eerste stappen al gezet en gaan we dit in 2019 uitbouwen. Want stilzitten, daar kom je niet ver mee.

En verder…

Zo kunnen we nog we een tijdje door gaan. Met onze partner Universiteit Twente is het eerste project bijna afgerond en starten we in 2019 een nieuw project. We hebben er super veel zin om de gezondheid van mens en dier in onze samenleving te waarborgen met onze tools.
We gaan maken een game waarbij het sturen van gedrag van de speler centraal staan bij gezonde levensstijl. Elke keuze heeft een consequentie en ben je wel akkoord met de consequenties die jou levensstijl in zich draagt. Het belooft een belangrijk project te worden wat ook grafisch weer een nieuwe milestone zal zijn voor serious games. Want wie heeft er nu behoefte aan saaie serious games? Niemand toch?

U ziet het, in 2019 hebben we genoeg te doen in het sturen van gedrag. Naast de games zullen we ook meer lezingen en workshops geven. Heb je daar interesse in, laat het dan weten. We denken graag met je mee.

Maarten Stevens