8D Games: Grootse plannen, gave serious games

De vakantie is inmiddels bijna voorbij. Bij 8D Games hebben we echter niet stil gezeten. We hebben namelijk grootse plannen en gave serious games die gemaakt moeten worden. Er zijn namelijk nog zo veel gebieden waarin een gave serious game het verschil kan maken.
Als 8D Games zijn we daarom druk bezig met het inzetten van gametechnieken voor de gezondheidszorg, onderwijs, toerisme en trainingen.
Hieronder een overzicht van een aantal projecten waar we komende periode mee aan de slag gaan.

Serious game met gebarentaal voor doven en slechthorenden

Voor slechthorende of dove kinderen is gebarentaal een goede optie om te communiceren. Maar ouders moeten natuurlijk ook die gebarentaal leren en wat denk je van opa en oma, de oppas en de buren? Allemaal mensen waar het kind contact mee heeft, tenminste als ze middels gebaren kunnen.
Samen met Stichting Pento is 8D Games een game aan het ontwikkelen waarbij ouders, familie en vrienden op een speelse manier gebarentaal leren. Hierbij moeten natuurlijk de gebaren herkend worden door een sensor maar ook de mimiek. Een bijzondere uitdaging, zowel technisch als voor de gameplay. Maar het gaat echt een gave serious game opleveren!

Serious game voor Culturele Hoofdstad 2018

De Culturele Hoofdstad 2018 staat al weer voor de deur. Natuurlijk zou een serious game toeristen kunnen laten zien welke culturele rijkdom Leeuwarden allemaal in huis heeft.
Het leuke van dit project is dat de game helemaal bedacht is door de kinderen van de Dr. Algraschool in Leeuwarden. Echt een serious game voor kinderen en door kinderen! Binnenkort zal de game feestelijk gelanceerd worden dus houd de media in de gaten.

Serious game voor sociale vaardigheden voor kinderen met autisme

Kinderen met autisme krijgen vaak sociale vaardigheid training. Hoe maak je een praatje met iemand of hoe vraag je een vriendje om te spelen? Hoe laat je merken dat je naar iemand luistert en hoe reageer je als je boos bent?
Samen met drie hogescholen zijn we bezig om een game te maken waarin jongeren deze oefeningen thuis of op school kunnen oefenen via een game. Extra oefenen is altijd goed en als het een leuke game is voelt het niet eens als oefenen!

Serious game over Dementie

Dementie is een sluipende ziekte. Naar voor de persoon die het krijgt maar vaak ook erg moeilijk voor de omgeving van de persoon die dementeert. Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een serious game die gebruikt kan worden voor psycho-educatie met betrekking tot dementie.

Serious game voor meer bewegen

De komende twee jaar gaan we aan de slag met een game concept waarbij we mensen middels games en gamification meer willen laten bewegen. Een uitgebreid project waarbij onderzoek de basis is van de game. Want we willen niet zo maar een gave game voor beweging. Nee, we willen een gave serious game!

Wij hoeven ons dus niet te vervelen de komende tijd
Heb je vragen over deze projecten of heb je zelf een goed idee voor een gave serious game? Neem gerust contact met ons op!

Maarten Stevens