Veilig oefenen via een Simulatie

Er zijn situaties die te gevaarlijk of te duur zijn om in de praktijk te oefenen of te trainen. Maar het is wel belangrijk dat personeel hierop goed voorbereid is. Denk bijvoorbeeld aan brandbestrijding of het binnenvallen van een drugspand. Maar denk bijvoorbeeld ook aan grote machines die duizenden euro’s kosten per minuut. Deze zet je liever niet onnodig stil.

Dit soort situaties komen vaak voor in de scheepvaart, de luchtvaart, bij het leger, in de industrie of in de zorg. Hoe zorg je er dan voor dat je personeel veilig kan blijven werken? Of dat een technologie optimaal gebruikt kan worden?

Met een simulatie zorg je ervoor dat je kan oefenen en trainen zonder de risico’s die er zouden zijn als je dit in het echt zou doen. Want als het in een simulatie mis gaat, begin je gewoon weer opnieuw. Zo kun je oefenen in een veilige omgeving. Bovendien is een simulatie kostenbesparend. Machines hoeven niet meer vrijgemaakt te worden voor training, personeel kan overal ter wereld inloggen en meerdere mensen kunnen tegelijk oefenen.

8D Games maakte hiervoor bijvoorbeeld een machinekamer simulator voor het maritiem instituut Willem Barentsz. Hiermee kan het personeel oefenen met het werken in een machinekamer van een schip. Oefeningen die anders te gevaarlijk of te duur waren konden nu ineens wel gedaan worden. Veiliger, leuker en goedkoper!

Wilt u een demonstratie van onze simulaties? Boek dan nu een afspraak.