Elke stad heeft een eigen geschiedenis die vaak al vele honderden jaren oud is. Dit zijn verhalen die niet verloren mogen gaan, maar slechts weinig mensen zijn hiermee bekend. Daarnaast kent elke streek wel bijzondere plekjes die het waard zijn om te bezoeken. Veel toeristen, en zelfs de bewoners, weten deze plekken niet te vinden. Veel mensen hebben geen idee van wat er zich vroeger heeft afgespeeld in de straten waar ze op lopen.

Hoe trek je extra mensen naar een stad toe? En hoe kun je hiervan een unieke ervaring maken? Hoe zorg je ervoor dat een stad opvalt, zodat mensen nog vaak met plezier zullen terugdenken aan hun bezoek? Dit is de uitdaging waar veel steden en provincies voor staan.

Samen met de gemeente Leeuwarden heeft 8D Games hiervoor een leuke oplossing bedacht, toen Leeuwarden Hoofdstad van de Smaak werd. Leeuwarden is een mooie stad waar veel meer te zien en te ontdekken is dan je op het eerste oog zou denken. Als Smaakhoofdstad wilde Leeuwarden bijvoorbeeld graag laten zien welke typisch Friese gerechten er zijn. 8D Games heeft dit verwerkt in een interactieve citygame, die gespeeld kan worden in de binnenstad.

Met augmented reality hebben we verschillende gerechten en producten verstopt in de binnenstad van Leeuwarden. Met een app kunnen mensen deze gerechten opzoeken. Wie de meeste gerechten kan vinden binnen de tijd wint een diner op een verborgen locatie in Leeuwarden. We hebben nog nooi zo veel mensen met plezier door de binnenstad zien rennen!

Deze samenwerking is een mooi voorbeeld van hoe vernieuwend citymarketing kan zijn en een citygame zorgt voor extra energie. Benieuwd naar de mogelijkheden? Speel mee!