Veel bedrijven bieden zowel nieuwe als oude werknemers trainingen aan. Deze trainingen bevatten de waardevolle (nieuwe) kennis die hij of zij nodig zal hebben tijdens het uitvoeren van de baan. Het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) ondervond dat werknemers het soms lastig vinden om alle informatie op te nemen, omdat de stof droog is vormgegeven. Hoewel de organisatie niet de training wilde vervangen, wilde het wel de trainingen interessanter maken. Het CJIB vond de oplossing in serious games. 8D Games heeft samen met het Centraal Justitieel Incassobureau “CJIB in VR” bedacht, een serious game voor bedrijfstrainingen. Zo sluiten werknemers hun training af met een ervaring in VR!

Een serious game voor bedrijfstrainingen

In CJIB in VR speel je als werknemer bij het CJIB. Het is aan jou de taak om het proces binnen de organisatie te overzien. Als speler ben je ervoor verantwoordelijk dat een zaak van een klant uiteindelijk goed is afgehandeld. Zo kan een zaak van een klant bijvoorbeeld onvoldoende beoordeeld zijn. De speler is er dan verantwoordelijk om de zaak nogmaals te laten analyseren. Een klant kan anderzijds ook een vraag hebben. Dan moet de speler ervoor zorgen dat hij of zij van de juiste informatie voorzien wordt. Als alle zaken zijn behandeld, is de training afgesloten en dat moet natuurlijk gevierd worden!

Deze VR ervaring geeft de speler een duidelijk overzicht over het proces van een zaak in het CJIB. Het spel geeft duidelijke voorbeelden van wat er aan de hand kan zijn met een zaak. Als de werknemer van tevoren weet waar in het register hij het juiste adres van iemand kan vinden en het dan leert toe te passen, leert hij de theorie die hij heeft geleerd tijdens de cursussen toe te passen. Door goed te lezen en de juiste acties uit te voeren, sluit de gloednieuwe werknemer op speelse wijze zijn training af. Een passende manier om bedrijfstrainingen spannender te maken!

Screenshot het CJIB spelScreenshot het CJIB spelserious game voor bedrijfstrainingen

Maak trainingen interessant met CJIB in VR

Met deze unieke serious game voor bedrijfstrainingen kan het Centraal Justitieel Incassobureau hun werknemers op innovatieve wijze iets bijbrengen.Β Lees hier onze blog over CJIB in VR.