Sluit je CJIB training af in VR

Veel bedrijven bieden zowel nieuwe als oude werknemers trainingen aan. Het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) wilde deze trainingen extra interessant maken en vond de oplossing in serious games. 8D Games heeft samen met de instantie β€œCJIB in VR” bedacht, waarin werknemers hun CJIB training afsluiten met een ervaring in VR!

Veel informatie bij CJIB training

De trainingen bij het CJIB bevatten waardevolle (nieuwe) kennis die werknemers nodig zullen hebben tijdens het uitvoeren van hun baan. Hoewel deze kennis erg belangrijk is, vinden werknemers het soms lastig om alle informatie op te nemen en het hele plaatje van de organisatie te overzien. Ofschoon de instantie niet de CJIB training wilde vervangen, wilde ze het wel interessanter maken. En wat is er nou interessanter dan een VR ervaring?

cjib training

CJIB in VR

Virtual Reality (VR) plaatst de speler in een compleet andere andere wereld. Door middel van een VR set, zoals die in de afbeelding hierboven, kan de speler door te bewegen het spel spelen.Β In “CJIB in VR” speel je als werknemer bij het CJIB. Het is aan jou de taak om het proces binnen de organisatie te overzien. Als speler ben je ervoor verantwoordelijk dat een zaak van een klant uiteindelijk goed is afgehandeld. Zo kan een zaak van een klant bijvoorbeeld onvoldoende beoordeeld zijn. De speler is er dan verantwoordelijk om de zaak nogmaals te laten analyseren. Een klant kan anderzijds ook een vraag hebben. Dan moet de speler ervoor zorgen dat hij of zij van de juiste informatie voorzien wordt. Als alle zaken zijn behandeld, is de training afgesloten en dat moet natuurlijk gevierd worden!

Innovatie bij de overheid

Deze VR ervaring geeft de speler een duidelijk overzicht over het proces van een zaak in het CJIB. Het spel geeft voorbeelden van wat er aan de hand kan zijn met een zaak. Als de werknemer van tevoren weet waar in het register hij het juiste adres van iemand kan vinden en het dan leert toe te passen, leert hij de theorie die hij heeft geleerd tijdens de cursussen toe te passen. Door goed te lezen en de juiste acties uit te voeren, sluit de gloednieuwe werknemer op speelse wijze zijn training af. Een passende manier om trainingen spannender te maken!

Ga naar deze link voor meer informatie over “CJIB in VR”.