art_pa_portfolioweb10_etw_001Ouder worden komt met gebreken. Zo vallen ouderen bijvoorbeeld vaker dan jongeren. Ook breken ze daarbij sneller iets. Dit zorgt voor fysiek ongemak, maar slaat ook een deuk in het zelfvertrouwen van ouderen.

Daarom is het belangrijk dat ouderen hun lichaam fit houden. Hierdoor wordt de kans op ziekte kleiner. Hier zijn veel oefeningen voor bedacht, maar die zijn vaak erg saai en repetitief. Daardoor haken ouderen vaak snel weer af. Het blijft dan bij goede voornemens. De oefeningen missen dan hun doel, zonde! Dit willen wij voorkomen.

Wanneer iemand plezier beleeft aan een oefening dan wordt het gemakkelijker om deze uit te voeren. Men is dan gemotiveerder om de oefening door te zetten. Zo bereikt iemand meer en hebben de oefeningen meer effect.
art_pa_portfolioweb3_etw_001Daarom hebben wij de Fietsgame ontwikkelt: Een exergame waarin ouderen spelenderwijs kunnen bewegen en belansoefeningen kunnen doen.

Met de Fietsgame kunnen ouderen thuis oefenen op elk moment naar keuze. Zij hoeven hiervoor dan niet de deur uit. Er zijn dus geen extra drempels om te beginnen. Bovendien is er geen begeleiding nodig bij het spel. Dit bespaart veel extra zorgkosten, want therapie is duur.

Een bijkomend voordeel van deze exergame is dat artsen en therapeuten hiermee inzicht kunnen krijgen in de voortgang en de resultaten van hun cliënten. Zo kunnen zij hun behandeling beter afstemmen op de fysieke gesteldheid van de cliënt. De behandelingen hebben dan meer effect.