Game voor op TV, net even wat anders

Een tijdje geleden is 8D games benaderd door BNN met de vraag of we een game voor op TV konden maken voor het televisieprogramma Ruben vs …. Het concept is dat twee bekende Nederlanders tegen elkaar strijden en elke keer is dat met een ver schillend thema. Wie is de beste modeontwerper? Wie is de beste advocaat? Wie is de beste ondernemer? Allemaal onderwerpen die zich goed lenen voor een tweestrijd. Maar dit jaar wilde BNN iets anders en riepen ze de hulp van 8D games in.

let
Een game voor op TV, net even wat anders

Als u nu verwacht dat wij gaan verklappen waar het spel over gaat, dan moeten we u teleurstellen. Dat houden we nog even geheim. Waar we het welย over wil hebben is de extra uitdaging die komt kijken bij een spel voor TV: Hoe blijft het leuk voor de kijker?

Een spel op TV zien is anders dan een spel zelf doen. Bijna altijd is de gedachte bij het maken van een spel: is dit leuk om te doen? Bij Televisie komt daar de vraag bij: Is dit ook leuk om te zien? Dat is waar wij met BNN over aan het sparren zijn geweest en we moeten zeggen dat we daar leuke ideeรซn voor hebben bedacht.

Het meest ideaal is natuurlijk een spel waarbij de kijker zelf mee kan spelen. Second Screen is daar een mooie toepassing voor waarbij de speler via internet mee kan doen aan het televisieprogramma. Maar wat 8D games betreft houd het daar niet bij op. Wij zullen inzetten op een zo cross mediale game waarbij spelers in de huiskamer en op het internet mee kunnen doen. Een game geeft plezier en plezier wordt alleen maar groter als je het kan delen!