8D Games ontmoet gamebedrijf uit China

China is het land van de ongekende mogelijkheden. Voorspellingen zijn dat binnen een aantal jaar China de belangrijkste economie ter wereld is. Naast de grote export is China natuurlijk ook een grote afzetmarkt met zijn meer dan een miljard inwoners.
Ook voor de game industrie is China dus een interessant land om actief in te zijn. Afgelopen vrijdag maakte 8D games kennis met Happy Fish, een gamebedrijf uit China. Onder de noemer delen is vermenigvuldigen vond er een gesprek plaats over games, serious games en business modellen.

happy fish2

Happy Fish een succesvol gamebedrijf uit China met verschillende titels voor de smartphone die bij elkaar miljoenen spelers hebben. Happy Fish volgde de ontwikkelingen rondom serious gaming, een toepassing van games die in China nog onderbelicht zijn. Omdat Happy Fish de mogelijkheden ziet van serious gaming besloten ze naar Nederland af te reizen om nader kennis te maken met enkele gamebedrijven die zich bezig houden met serious gaming.
Onder leiding van GameAcademy en het UMCG ging Happy Fish in gesprek met Grendel, Triangle Studios en 8D Games.
Presentaties werden gehouden over verschillende projecten en de toekomst van serious gaming werd besproken. Het was een enerverende bijeenkomst met mensen die passie hebben voor games. Over ÊÊn ding was iedereen het eens: China zal een steeds grotere rol gaan spelen in de economie en voor gamebedrijven betekend dit interessante mogelijkheden.

In dat licht bezien was het zeer interessant om contacten te leggen met een gamebedrijf uti China, dat brengt het verre oosten weer een stukje dichterbij!

Maarten Stevens