Gamen voor Serious Request

Serious Request is in Leeuwarden dit jaar. En wie Leeuwarden zegt, die zegt games! Leeuwarden staat bekend als gaming capitol van Nederland en wat is er nu mooier dan Serious Request combineren met games?
In het winkelcentrum Zaailand is Playground ingericht, een grote winkelruimte vol met allerlei innovatieve games. Voor slechts 5 euro kun je er games spelen en natuurlijk gaat alle opbrengst naar Serious Request!

IMG_1716
Een Playground game dat je met je voeten speelt

Zo is er een game met een hordeloop wedstrijd waarbij je zelf moet rennen en bij elke horde het goede antwoord moet geven. Natuurlijk gaan de vragen over het thema van Serious Request. Heb je de vraag fout, dan val je, heb je het goed dan spring je over de horde. Een leuk en leerzaam spel en ook nog eens goed voor je conditie.
Een andere eyecatcher is een mat op de grond waarbij vanaf het plafond de game op de mat geprojecteerd word. Bijvoorbeeld een voetbalveld waarbij je zelf de virtuele bal moet schoppen of ballonnen kapot moet stampen.
Maar er zijn nog veel meer games natuurlijk maar dat laten we aan jullie om te ontdekken!

Playground is een initiatief van Game Academy, een stichting die al jaren bezig om een gunstig klimaat voor de game industrie te creΓ«ren. Game Academy heeft op de eerste verdieping van het Zaailand de Playground ingericht. Ga er heen om zicht te krijgen op de mogelijkheden van games. Of ga er anders heen om Serious Request te steunen!

Maarten Stevens