Het Rode Kruis spel

Het Rode Kruis heeft een gratis spel laten ontwikkelen om mensen spelenderwijs kennis te laten maken met het werk dat het rode kruis doet. Het spel is een serious game en heet Red Cross Emergency Respons Unit. (afgekort ERU) In verschillende levels bestuur je een basiskamp dat over de gehele wereld in rampgebieden hulp moet verlenen.

rodekruisspel
Het Rode Kruis spel leert je hoe ze hulp aan slachtoffers bieden

Trainingsmissie

Het spel is zo opgezet dat je stap voor stap de werkwijze van het Rode Kruis volgt. Je begint met een trainingsmissie in Amerika waarin je de functies van het spel leert kennen. Daarna kom je Argentinië om bij een aardbeving te assisteren.
Je begint met het verlenen van hulp aan gewonden, daarna bouw je onderkomen voor de daklozen. In latere missies ga je naar onder andere Afrika en krijg je zicht op de diversiteit aan activiteiten van het rode kruis.

Na het behalen van deelmissies in het spel krijg je informatie over het “echte” werk van het Rode Kruis via een aparte pagina. Hierdoor is het spel een serious game want het gaat om meer dan alleen om vermaak.
Het mooie aan het Rode Kruis spel is dat het op allerlei websites staat tussen de “gewone” spelletjes. Veel jongeren spelen het spel zonder zich direct bewust te zijn van de diepere boodschap van het spel. Op die websites krijgt het veel like’s, tweets en Google + waardoor ook andere jongeren geattendeerd worden op het spel.

Al met al een goed initiatief van het Rode kruis om het uitleggen van hun werk te gamificeren. Het spel zelf blijft qua gameopties wat oppervlakkig maar het blijft een leuke kennismaking met het Rode Kruis en hun werkwijze!

Zelf spelen?
http://redcrossthegame.nl