Met elkaar produceren wij heel wat afval. Een deel daarvan komt terecht op de juiste plekken, de containers en de afval bakken. Maar een heel groot deel komt gewoon op straat, op het strand of in het water terecht. En dat is slecht voor mensen, dieren en het milieu in het algemeen.ย Je kent vast wel de fotoโ€™s van dode vogels met een buik vol plastic of een schildpad die vastzit in een plastic sixpack houder. Zouden we niet in een serious game afval kunnen leren opruimen?

Het erge is dat het eenvoudig te voorkomen is. Wijzelf zijn de oorzaak van deze vervuiling. Wij gooien ons afval op straat en ruimen onze rommel niet op na een picknick.
Als wij de oorzaak zijn dan zijn we ook de oplossing. Daarom heeft 8D Games in samenwerking met afvalverwerkingsbedrijf Omrin en met steun van de gemeente Leeuwarden gewerkt om jongeren middels een serious game afval te laten opruimen. Als jongeren zich al bewust zijn van deze verantwoordelijkheid dan groeit dat besef vanzelf in de mensheid.

Tutorial_Overzicht
Vang_Overzicht

 

Himmel Heroes

Tijdens de HimmelWike (Fries voor schoonmaakweek) worden jongeren op school gestimuleerd om afval op te ruimen, hun school en wijk schoon te houden. De Omrin verzorgt elk jaar deze week en wilde nu nog verder gaan. Wat nu als je in een serious game afval kan opruimen en naar een container kan brengen? Toen wij het idee voorstelden waren ze direct enthousiast. Door deze game kunnen jongeren een Himmel Hero worden. De held die de buurt schoon houd!

Augmented reality

In het spel ligt in heel de gemeente Leeuwarden afval virtueel op straat. Afval als, kauwgom, chips zakken, sigaretten, energyblikjes projecteren we met augmented realityย  op straat en elke keer als je dit opraapt krijg je punten. Maar we wilden meer.
Omrin heeft op allerlei plekken containers in wijken staan. Dat zijn de plekken waar bewoners hun afval kunnen brengen? Wat nu als mensen door de serious game afval naar de juiste plek gaan brengen en zo leren waar die plekken in Leeuwarden zijn?

Zo gezegd zo gedaan. Via GPS punten hebben we de afvalcontainers in kaart gebracht. Bij elke container staat een afval monster dat honger heeft. Als je daar je afval heen brengt verdubbel jij je punten. De persoon die de meeste punten haalt is de Himmel Hero van Leeuwarden. Maar eigenlijk is iedereen die zijn afval opruimt een Himmel Hero!

Inlever_Overzicht

Menu_Overzicht