Museumgame

In een museum zijn veel interessante dingen te vinden, maar toch haken veel kinderen al snel af. Alleen maar kaartjes met informatie lezen of naar iemand luisteren is saai. Al snel raken de kinderen dan verveeld en worden ze ongeduldig. Hierdoor leren ze minder van het museumbezoek.

Spelerslobby

Kinderen vinden het veel leuker als ze zelf iets mogen doen. En daar leren ze ze ook meer van! De kinderen blijven dan beter bij de les. Daarom kwam het museum Slag bij Heiligerlee bij 8D Games met de vraag of we een game konden maken voor hun museum. Zo wordt een museumbezoek een leuke uitdaging voor jongeren.

We hebben een game gemaakt waarbij iedereen kan inloggen en tegelijk tegen elkaar kan spelen. Zo kunnen bijvoorbeeld meerdere gezinsleden real time tegen elkaar konen spelen.
Moeder kan dus de strijd met haar zoons aan en vader kan laten zien of hij echt zo slim is als hij altijd zegt.

art_pa_photoplaytable_etw_001

In de museum game zijn verschillende quizvragen verwerkt over de tentoonstelling. Hieruit zal blijken wie er goed heeft opgelet. Vervolgens spelen de deelnemers aan het einde nog een minigame in de stijl van Slag bij Heiligerlee. Hierbij moet men met een kanon mikken op verschillende doelen. De score van zowel de minigame als van de quiz worden bij elkaar opgeteld en hieruit komt de winnaar!

Met deze museum game hebben we laten zien dat iets leren helemaal niet droog en saai hoeft te zijn. Met plezier meer effect!