Online kennissessie: serious gaming in de cultuursector

Gamification en serious games worden steeds vaker ingezet om op een interactieve manier kennis over te dragen. Zeker wanneer het om kinderen en jongeren gaat, kan de inzet van spelprincipes wonderen doen voor de intrinsieke motivatie. Wat zijn zoal de mogelijkheden van serious gaming voor het culturele veld, zoals musea, erfgoedinstellingen en bibliotheken? Waar liggen de kansen, en hoe begin je aan zo’n ontwikkeltraject? Voor cultuurprofessionals die hier benieuwd naar zijn, organiseert 8D Games i.s.m. Bureau Maalstroom op woensdag 10 maart een gratis online kennissessie.

 

Cultuurprofessionals zijn van harte uitgenodigd om aan te sluiten. In de kennissessie komen concrete voorbeelden aan bod en is voldoende ruimte voor vragen. Ook wordt er onder de deelnemers naderhand een tegoedbon verloot voor een creatieve sessie met 8D Games, toegespitst op een (communicatie)uitdaging of vraagstuk binnen jouw organisatie.

Datum: woensdag 10 maart
Tijd: 15.00 uur tot 17.00 uur
Locatie: Online, met aanmeldlink via e-mail

Aanmelden

Aanmelden voor de kennissessie kan door een mail te sturen naar Mattie Boekema: m.boekema@bureaumaalstroom.nl.

Deze online kennissessie is onderdeel van Fryske digiTales, een project om Friese volksverhalen en digitaal erfgoed op een eigentijdse wijze onder de aandacht te brengen bij de jeugd. Een samenwerking tussen 8D Games, Bureau Maalstroom, Afรปk, Tresoar en FERS, mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.