Hogeschool Van Hall Larenstein

Dronegame

Bezoekers van beurzen en open dagen krijgen vaak ontzettend veel informatie voorgeschoteld in de vorm van brochures en posters. Hoe krijg je nu écht een connectie met het publiek op zo’n evenement? Nou, een serious game is al een stukje interactiever… Voor Hogeschool Van Hall Larenstein ontwikkelden we een aantrekkelijk spel ter promotie van de opleidingen (melk)veehouderij, speciaal voor gebruik op informatiedagen.

De uitdaging

In de agrarische sector worden drones gebruikt om het vee te monitoren of binnen te drijven. Dat gegeven hebben we gebruikt als uitgangspunt voor een serious game. De game moest een jonge doelgroep aanspreken en qua artwork aansluiten bij de belevingswereld van potentiële studenten aan de opleiding (melk)veehouderij. 

Het proces

Geïnteresseerde jongeren worden in de Dronegame uitgedaagd om een stel koeien in het juiste hok te drijven. Dat kan door met een joystick de eigen ‘drone’ aan te sturen. De lichtflitsen van de drone sturen jouw koeien of de koeien van iemand anders een bepaalde richting op. Het spel kan met vier spelers gespeeld worden en fungeert als gesprekskatalysator en ijsbreker. We hebben veel aandacht besteed aan het artwork. Een jonge doelgroep is immers gewend aan overtuigende visuals.

Procesfotos

Het resultaat

De Dronegame heeft een simpel spelconcept. Er is weinig uitleg nodig en tijdens het spelen kun je prima praten en grapjes maken, wat prettig is op een sociale gelegenheid als een beurs. Het spel helpt standhouders op een laagdrempelige en actieve manier in gesprek te raken met bezoekers. Op beurzen en markten is de Dronegame een publiekstrekker (pun intended) die raak schiet.

Promotie met serious games is leuk en effectief. Ook behoefte aan een op maat gemaakte game die geschikt is voor een beurs of open dag? We denken graag met je mee over serious games die precies passen bij jouw doelgroep.

Productimpressie

Leer hoe wij de theorie en praktijk samenbrengen

Meer weten over dit project?

Neem contact op met johan@8d-games.nl. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden van educatie en promotie met serious games.

Ik heb een goed idee, wat nu?!