SPORTBEDRIJF DRACHTEN

Missie0512

Hoe motiveer en beloon je kinderen om in beweging te blijven? Sporten en bewegen is belangrijk en er is enorm veel te doen op het gebied van sport en bewegen in Smallingerland. Zeker in 2020, het jaar dat de gemeente de prestigieuze titel European City of Sport draagt. 8D Games BV is in samenwerking met Sportbedrijf Drachten de uitdaging aangegaan de app Missie0512 te ontwikkelen. Een tool die kinderen in beweging brengt en hen blijft boeien. Zowel online als offline. 

MOGELIJK GEMAAKT DOOR:

Het proces

Vanzelfsprekend werd Design Thinking toegepast tijdens de ontwikkeling van Missie0512. De doelgroep werd betrokken bij de ontwikkeling van zowel het design als de gameplay, zodat de app optimaal aansluit. Het artwork past bij de belevingswereld van de doelgroep: stoer, sportief en met dezelfde vibe als de figuurtjes uit de entertainmentgames die ze zo leuk vinden. Kinderen van nu zijn opgegroeid met apps en spelletjes; Missie0512 sluit zo goed mogelijk bij die ervaring aan. Zónder het doel uit het oog te verliezen, natuurlijk: bewegen!

“Wanneer je de eindgebruiker plezier ziet beleven aan product dat ons team ontwikkeld heeft geeft dat me een trots en zeer voldaan gevoel!”

Giel Hekkert,
Product Owner

De uitdaging

De app Missie0512 koppelt de “offline” sportwereld aan de online wereld. Spelers krijgen steeds nieuwe missies. Dat kan een vraag zijn, maar ook een sportopdracht op een bepaalde locatie. Tijdens het bezoeken van verschillende ‘offline’ sportactiviteiten kunnen de spelers medailles scoren en coole outfits voor hun eigen spion winnen. De prestaties en de voortgang worden zo in de app heel zichtbaar voor de kinderen. Sporten wordt dus dubbel beloond!

Procesfotos

Het resultaat

De app Missie0512 laat precies zien waar de kracht van serious gaming en gamification zit: met spelelementen en beloningen brengen we kinderen in de echte wereld in beweging. Nieuwsgierig? Download de app gratis in de Playstore of de Appstore.

“We zijn enorm blij met zowel de samenwerking als het product dat 8D-Games voor ons heeft gerealiseerd!”

Evert Jan Siderius,
Algemeen Directeur van Sportbedrijf Drachten

Productimpressie

Download de game:

Leer hoe wij de theorie en praktijk samenbrengen

Meer weten over dit project?

Neemt contact op met Giel Hekkert via giel@8d-games.nl. Hij kan je meer vertellen over dit product.

In de media

Ik heb een goed idee, wat nu?!