MERK FRYSLÂN

Route App: Routes Fryslân Style

Friesland is een mooie provincie vol natuurschoon en cultuur. Elk jaar gaan duizenden bewoners en toeristen op pad. Met de fiets, boot of benenwagen ontdekken ze het mooie van Friesland. Maar hoe kun je mensen optimaal laten genieten van alles wat er allemaal in het Friese land te beleven is? Simpel: met een uitgebreide route app waarin je routes kan vinden, culturele plekken kan bezoeken en echt iets kan beleven!

Het proces

Mensen die Friesland graag willen ontdekken via de route app kunnen zoeken op thema. Zoek je een culturele route, of hou je meer van geschiedenis, natuur, uitzichten of architectuur? Daarnaast kun je aangeven welke wegen je wil bewandelen: waterwegen, fietspaden, autoroutes en ga zo maar door. De route app houdt rekening met mindervaliden en kinderen en selecteert zo de routes die het beste bij de gebruiker passen. Geef je voorkeuren aan en je kan Friesland gaan ontdekken.

“Het bijzondere aan deze routeapp is dat routemakers er allerlei soorten content in kwijt kunnen: video, audio, afbeeldingen, games, virtual reality – alles wat je van een moderne routevoorziening mag verwachten.”

Mattie Boekema,
Bureau Maalstroom

De uitdaging

In de route app tref je zogeheten ‘beleefroutes’ aan. Dit zijn routes met allerlei interactieve en verhalende elementen: met teksten, video, foto’s en 3D modellen nemen we je mee in een verhaal. Zo kun je op bepaalde punten filmpjes zien, bijvoorbeeld over hoe het vroeger op die plek er uit zag. We gebruiken augmented reality om 3D modellen in het landschap te tonen. Zo blijf je in contact met het mooie van Friesland, in het nu én in het verleden.

Naast augmented reality hebben we ook gamification opgenomen in de route app. Speel onderweg een quiz of puzzel tijdens en behaal achievements door verschillende routes te voltooien. Spelelementen in combinatie met augmented reality zorgen ervoor dat de gebruiker van de app Routes Friesland Style de provincie op een stimulerende, leuke manier beleeft.

Procesfotos

Het resultaat

Ondanks dat de app net gelanceerd is kun je al meer dan 100 routes in Friesland beleven. Bovendien is de app gratis voor de gebruiker maar ook gratis voor de gemeentes en verenigingen die een route willen starten met bijvoorbeeld augmented reality. Momenteel zijn veel gemeentes bezig om met mooie beleefroutes hun regio op de digitale kaart te zetten. Uiteindelijk zullen er meer dan 1000 routes in Friesland in de app te vinden zijn. In de app zijn hotspots te vinden, restaurants en musea. Kortom: Als je Friesland echt wil beleven moet je de app downloaden!

Deze route app is ontwikkeld door 8D Games in samenwerking met bureau Maalstroom en Merk Fryslan met steun van Provincie Fryslan, Gemeente Leeuwarden, Stadsregio Leeuwarden, Recreatieschap Marrekrite en Water Connecting 2018)

De app Routes Friesland Style is in beheer van Merk Fryslan en 8D games

Productimpressie

Download de game:

Leer hoe wij de theorie en praktijk samenbrengen

Meer weten over dit project?

Neem contact op met Giel via giel@8d-games.nl

Bronnen

Routes Friesland Style is gelanceerd‘, nieuwsbericht website Merk Fryslân, 30 april 2018

Routes Friesland Style‘, projectpagina op de website van Bureau Maalstroom

Ik heb een goed idee, wat nu?!