PROVINCIE FRYSLÂN

Werken bij de provincie

Wanneer je start met een nieuwe baan komt er veel op je af. Je moet je weg vinden binnen de organisatie en ontdekken welke protocollen en processen er zijn. Ook loop je tegen praktische zaken aan: waar moet ik bezoekers aanmelden en hoe verloopt het inkoopproces? Zo’n eerste periode is erg intensief. Helemaal als je alles uit een boekje moet lezen: saai!

Het proces

Bij de Provincie Fryslân kenden ze dit probleem ook. Nieuwe medewerkers – maar soms ook ervaren collega’s – waren niet goed op de hoogte van regels en interne afspraken. Er bestond wel een boekje met alle regels en protocollen, maar dat werd door niemand aandachtig gelezen: de werknemers vonden het maar droog en saai. Het boekje miste zijn effect. Maar wat is dan wél een plezierige en handige manier om de regels over te brengen?

“Serious games maken bedrijfstrainingen leuker en interactiever, waardoor werknemers de informatie gemakkelijker onthouden.”

Johan van der Meulen,
CTO 8D Games

De uitdaging

Toen de Provincie bij ons kwam met dit probleem, hoefden we niet lang na te denken over een oplossing: een trainingsgame. Het saaie en belerende boekje hebben we omgetoverd tot een leuke en uitdagende game die ook nog eens kan meten wat spelers weten. Hieruit volgt een advies op maat voor de betreffende werknemer: in welke onderwerpen moet hij of zij zich nog extra verdiepen?

Procesfotos

Het resultaat

In het spel krijgen spelers de opdracht om Grutte Pier en Mata Hari rond te leiden. Zij zijn te gast in het Provinciehuis. Het spel begint met het aanmelden van deze gasten volgens de juiste procedures. Daarna hebben deze gasten allerlei uitdagingen voor de spelers. Weet de speler alle opdrachten goed op te lossen? Hoera, dan is hij of zij helemaal op de hoogte van de regels en protocollen van de Provincie Fryslân.

Van een boekje dat niemand wil lezen naar een trainingsgame die werknemers met plezier meerdere keren spelen. Wie zei dat trainingen saai en vervelend zijn? Met een game wordt alles leuk: met plezier meer effect!

Productimpressie

Leer hoe wij de theorie en praktijk samenbrengen

Meer weten over dit project?

Neem contact op met Johan via johan@8d-games.nl

In de media

Ik heb een goed idee, wat nu?!