Afsluitdijk Wadden Center

WakeUp Games

Voor het Wadden Center Afsluitdijk ontwikkelden we drie games rond een belangrijk thema: ‘energie en duurzaamheid’. De spellen zijn te spelen in de expositieruimte op de Afsluitdijk en geschikt voor de hele familie. Bezoekers worden uitgedaagd de Energy Battle – zoals de spellencollectie als geheel heet – met elkaar uit te vechten.

De uitdaging

Het Afsluitdijk Wadden Center vertelt het verhaal van de Afsluitdijk, het IJsselmeergebied, het Unesco Werelderfgoed Waddenzee en de Vismigratieriever. Kortom: het verhaal van hoe Nederlanders (over)leven met het water –  toen, nu en in de toekomst. In het moderne gebouw op de Afsluitdijk bekijken bezoekers een interactieve beleefexpositie over deze thema’s. Om mensen aan de slag te zetten met de materie was er behoefte aan themaspelletjes voor jong en oud. Mensen onthouden informatie beter wanneer ze er actief mee aan de slag gaan. Leren door te doen!

Het proces

Voor twee van de games namen we het design en de technische uitvoering voor onze rekening. Het artwork van de games sluit aan op de huisstijl van het Wadden Center Afsluitdijk. De gameconcepten zijn deels geinspireerd op klassieke games, zoals Elektro. Op (touch-screen?) beeldschermen in de expositieruimte zijn de spellen te spelen. Ze nemen een permanente plek in op de expositie.

Procesfotos

Het resultaat

Drie spellen vormen samen de Energy Battle: de Petajoule game, de gelijknamige Energybattle en tot slot is de Elektrogame. Door met ijzeren staafjes de juiste plaatjes aan elkaar te verbinden gaat er in de expositieruimte een lamp branden. Tijdeloze spellen die gericht zijn op een superbrede doelgroep en passen bij het thema, de huisstijl en de doelstellingen van het Afsluitdijk Wadden Center.

Foto rechts: (c) Ruben van Vliet

“De games in het Afsluitdijk Wadden Center maken op een speelse manier het verhaal van de Afsluitdijk als energiedijk inzichtelijker. Tijdens het ontwikkelen dacht 8D Games heel goed met ons mee.”

Hanna Scholten,
Afsluitdijk Wadden Center

Productimpressie

Leer hoe wij de theorie en praktijk samenbrengen

Meer weten over dit project?

Neem contact op met product owner Giel Hekkert
via giel@8d-games.nl

In de media

Bekijk de openingstijden en meer informatie op de website van het Afsluitdijk Wadden Center.

Ik heb een goed idee, wat nu?!