HEERENVEEN ‘N GOUDEN PLAK

Walk of Fean

Al wandelend alles leren over de sporthelden van sportstad Heerenveen, maar dan zónder gedoe met boekjes en kaartjes? De Walk of Fean app leidt je langs bankjes met borstbeelden van legendarische Heerenveense sporters, van Foppe de Haan tot Ireen Wüst. Ter plaatse komen de getoonde sporters – ieder op hun eigen plekje – tot leven om je hun verhaal te vertellen uit eerste hand. Hoe dan? Met augmented reality op je smartphone!

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:

De uitdaging

Vanuit Heerenveen ‘n Gouden Plak – de regiomarketingorganisatie van Heerenveen –  was er de wens om het centrum van de stad op een leuke manier te verbinden met bekende sportinstituten, zoals het Abe Lenstra Stadion en Thialf. De ‘Walk of Fean’-route werd aangelegd: een wandelroute langs borstbeelden van bekende Heerenveense sporters, gemaakt van hergebruikt kunststof. De app die wij ontwikkelden is een verrijking op deze route. De ‘Walk of Fean’-route is in combinatie met de app te zien als een heus openluchtmuseum vol moderne technieken.

“Wij vinden de Walk of Fean een mooie interactieve manier om mensen kennis te laten maken met de vele sporticonen uit de regio Heerenveen.”

Frank van Hout,
Voorzitter Heerenveen ’n Gouden Plak

Het proces

Met AR en slim gekozen spelprincipes wilden we mensen aan de wandel krijgen. Augmented reality (AR) legt een laagje over de werkelijkheid heen die je ter plaatse kunt bekijken met je smartphone. Door vragen te beantwoorden verdien je medailles. Dus: opletten geblazen wanneer Foppe, Ireen en alle andere legendarische sporters hun verhaal doen in AR op je smartphone. De resultaten van deelnemers aan de ‘Walk of Fean’ kunnen gedeeld worden via social media, waardoor familie en vrienden er een actieve competitie van kunnen maken.

Procesfotos

Het resultaat

De Walk of Fean app is heel veel dingen ineen: een navigatieapp vol educatief mediamateriaal, een spel dat uitdaagt om verder te wandelen dan je voor mogelijk had gehouden én – bovenal –  een middel om het verhaal van sportstad Heerenveen op een heel nieuwe manier te vertellen.

De video’s van de sporters werden opgenomen door QVIV met behulp van greenscreens. Prachtig videomateriaal dat wij vervolgens overtuigend konden implementeren in de AR-app.

Heerenveen is nu ‘N Gouden Plak met een Gouden App!’ De Walk of Fean App is gratis te downloaden via de Google App Store en Apple Store.

Productimpressie

Download de game:

Leer hoe wij de theorie en praktijk samenbrengen

Meer weten over dit project?

Neem contact op met product owner Giel Hekkert
via giel@8d-games.nl

In de media

Ik heb een goed idee, wat nu?!