De Barones van Lelieveld tot Stanaken was een bijzondere vrouw. Ze was altijd ongehuwd gebleven en volgens sommigen een bittere nare vrouw geworden. Anderen zeiden dat ze een onbeantwoorde liefde haar hart had gebroken waardoor ze soms getergd uit de hoek kon komen. Maar iedereen was het eens over het feit dat ze ontzettend rijk moest zijn. Ze liep altijd met de mooiste juwelen om en gaf veel geld uit aan dure kleding.

Maar toen ze in 1952 dood langs de kant van de weg werd gevonden begon al snel de zoektocht naar de erfenis. Maar niemand kon iets vinden: geen geld, geen sierraden, alleen een verzameling oude versleten meubels in het statige herenhuis waar ze al die tijd gewoond had. Al snel gingen de geruchten rond dat ze al het geld had verstopt hier ergens in de buurt. De barones wandelde immers vaak door de buurt en droeg dan een grote zware tas bij zich. Ze zou toch niet tijdens haar tochten het geld en de juwelen verstopt hebben!? Kun jij het mysterie oplossen en het geld vinden? Of is er iets anders aan de hand?

Location based game

De barones is een location based game waarbij je al spelend in de stad met je smartphone op zoek gaat naar nieuwe punten. Vooraf zijn locaties gekozen, bijvoorbeeld culturele plekken, plaatsen met veel historie of juist hele rustige mooi plekjes. Het spel laat vervolgens op deze plekken onderdelen zien uit het spel die met de plek te maken hebben. Een schilderij, een sleutel, een kandelaar of een tas in dit geval.

Op deze manier kun je met augmented reality bezoekers door je stad leiden naar de plekken die interessant zijn. Ideaal dus voor toerisme in je stad te bevorderen. Het verhaal van de barones is een verhaal die iedereen aanspreekt. Waar is het geld gebleven? Via een leuke speurtocht leert de speler de omgeving kennen en aan het einde is er de ontknoping van het spannende spel. Een typische win win situatie!