Voor het Instituut voor Sportstudies van de Hanze Hogeschool ontwikkelden wij Sportbouwer. Sportbouwer is gemaakt voor kinderen met Developmental Coordination Disorder (DCD).
Deze kinderen hebben moeite met hun motoriek en lopen daardoor tegen verschillende problemen aan.

Samen met de onderzoekers van de Hanze Hogeschool hebben we gebrainstormd wat een toepassing zou zijn waarbij de kinderen hun motoriek kunnen verbeteren. We kwamen uit op het concept waarbij kinderen via filmpjes stap voor stap vaardigheden te zien kregen die ze dan zelf na moesten doen. Hun eigen oefeningen nemen ze op en sturen die naar hun trainer.
Na de oefeningen krijgen ze evaluatievragen over hoe ze het vonden gaan. Ook de evaluatie krijgt de trainer doorgestuurd.

Techniek en motivatie

Technisch een uitdagend systeem van backend en apps op Android en iOS waarin films opgenomen moesten worden. Daarnaast moest er een planningen kunnen worden gemaakt en dit allemaal moest gebruiksvriendelijk zijn voor kinderen.
Maar de echte uitdaging zat hem in de kinderen gemotiveerd houden. Gelukkig hebben we daar een mooie gamification oplossing voor kunnen vinden. Met het kijken van een film en het uploaden van hun eigen oefeningen kunnen de kinderen bouwstenen unlocken voor in hun eigen game. Deze game kunnen ze alleen spelen na het kijken van oefeningen dus je weet zeker dat ze de oefeningen doen. Doordat ze steeds weer nieuwe stenen krijgen voor het spel kunnen ze het spel steeds meer hun eigen vorm geven en blijven ze gemotiveerd om de oefeningen te doen. Een mooie oplossing om de kinderen gemotiveerd te houden tijdens hun oefeningen.