alpro01Timing is erg belangrijk bij het promoten van een product of merk. Daarbij is het noodzakelijk dat de marketingboodschap relevant is en goed aansluit bij de doelgroep. Voor veel bedrijven is dit een moeilijke puzzel. Maar met een Game wordt dit een leuk spel!

De keuze is reuze tegenwoordig in supermarkten. Voor marketeers is het daarom steeds moeilijker om op te vallen met hun merk of product. Hoe zorg je ervoor dat mensen voor jouw merk kiezen? Voor Alpro hebben wij hiervoor een applicatie ontwikkeld die mensen tijdens het boodschappen doen helpt om erachter te komen welke smaak het beste bij hun past.

De medewerkers van Alpro staan met een tablet in verschillende supermarkten om klanten de promotiegame te laten doen. Op basis van een aantal leuke vragen ontvangt de klant vervolgens een advies over de perfecte smaak. Makkelijk, snel en direct resultaat. En als iemand nieuwsgierig wordt of de uitkomst klopt? Dan kan hij de betreffende smaak direct kopen in de supermarkt.
alpro02Zo kan de consument lekker genieten en stijgt de omzet.

Een bijkomend voordeel van een dergelijke promotiegame is dat de opdrachtgever inzicht krijgt in de voorkeuren van hun doelgroep. Bovendien kunnen hierbij contactgegevens van de deelnemers worden verzameld. Deze kunnen na afloop worden gebruikt voor een vervolgcampagne. Zo heeft deze game nog meer effect.

Speel mee!