Opeens weet je het: je wilt een serious game ontwikkelen. Daar kunnen wij bij helpen.

Veelvoorkomende vragen in dit stadium zijn: wat kost een serious game? En hoe lang duurt het om een serious game te ontwikkelen? Wij maken games op maat, dus een standaard antwoord op deze vragen bestaat helaas niet. Soms investeren we in een business case zonder vergoeding vooraf, simpelweg omdat we in het idee geloven. De andere keer worden we ingehuurd als technische partner in een meerjarig onderzoekstraject met een budget van een paar ton. Daartussenin zitten nog héél veel smaken, afhankelijk van de gewenste vorm en de benodigde technieken.

Zeker weten of een game de juiste oplossing is?

Begin eens met een  Take-off Traject. Na dit starttraject heb je antwoord op alle belangrijke vragen (‘wie is mijn doelgroep?’, ‘hoe bereik ik maximale impact binnen mijn budget’? etc) en een blauwdruk voor een soepel ontwikkeltraject. Daarna kun je een ‘go’ of ‘no go’ geven! En.. het is ook gewoon ontzettend leuk. Wij faciliteren alles, van praatplaat tot creatieve brainstorm.

Meer over het Take-off Traject

Wij werken aan projecten en producten met – gemiddeld – budgetten van 30.000 euro tot 100.000 euro. Dat geld is niet alleen nodig voor de technische realisatie door programmeurs en designers, maar ook voor onderzoek, brainstorms, interviews, testmomenten, (sociale) denkkracht, contact met alle stakeholders en procesbegeleiding. Wij ontzorgen op het gebied van co-creatie en leiden het gehele ontwikkelproces in goede banen. Dat begint vaak met een take-off traject. Een veilige investering waarmee je erachter komt hoe je de meeste impact behaalt binnen de gestelde kaders. Daarna kun je beslissen: gaan we ontwikkelen of niet?

Het ontwikkelen van een serious game is meer dan programmeren en designen. Er gaat veel onderzoek naar de doelgroep aan vooraf. Wat is het probleem achter de vraag? En hoe zorgen we ervoor dat de serious game een duurzame (gedrags)verandering teweegbrengt bij de eindgebruiker? Met dit soort ‘lastige’ vragen stellen we het einddoel scherp en gaan we samen met jou op zoek naar een geschikte techniek en spelvorm. Daarna kunnen we nauwkeurig inschatten wat de kosten zijn en wat een realistisch tijdpad is. Dit voortraject (door ons omgedoopt tot Take-off traject) kost tijd en geld, maar die investering verdient zich dubbel en dwars terug. We halen namelijk altijd onze deadlines en hebben nog nooit een budget overschreden.

Ja! Wij ontwikkelen ook wel eens serious games zonder budget. Heb je geen financiële middelen, maar wel een steengoed plan voor een game die mensen spelenderwijs tot ontwikkeling brengt? Neem contact op en we kijken graag met je naar de mogelijkheden. Wel is het belangrijk dat je vooraf een concreet plan hebt voor de vermarkting van het product. We investeren met alle liefde in producten die de wereld mooier maken.

We doen alleen aan eerlijk

Snel weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Drink een kop koffie met Maarten of Johan. Dat kan in Leeuwarden, Groningen of Zwolle. Je zit nergens aan vast. Wel krijg je een onomwonden, eerlijk advies waarmee je verder kunt. Ook dat is ontwikkelen.

    Naam
    E-mailadres
    Bericht