Serious games in een notendop

Serious games

nutshell_thumb

Een term die je ongetwijfeld wel vaker te horen hebt gekregen, maar waarvan de uitleg nog wel eens ontbreekt. Wij voelden ons daarom als serious game developer verantwoordelijk voor het uitleggen van deze term. Serious games of applied games is een term ontstaan in 2002 en beschrijven wij als een spel met een leerzaam doeleinde. Een goed voorbeeld hiervan is een spel waarbij een kind verder komt in een spel door het oplossen van rekensommen.

Een serious game is er voor iedereen

Natuurlijk is het bovenstaande voorbeeld niet de enige vorm van een serious game. Voor ons is het een kwestie van “the sky is the limit”, waarbij wij het probleem overnemen en er een passende serious game bij ontwerpen. Zo ontwikkelen wij serious games voor de educatieve , gezondheids- , transport , overheids- en bedrijfssector.

Voor deze sectoren zijn er ook weer verschillende soorten serious games namelijk simulatie, promotie, trainings, therapeutische en leerzame games.

Zo hebben wij bijvoorbeeld voor Alpro een app gemaakt waarbij de wens van Alpro is omgezet naar een serious game. Alpro wou namelijk graag dat klanten op een interactieve manier met hun producten om kunnen gaan. Wij hebben dit opgepakt en een app gemaakt waar de gebruiker achter zijn/haar perfecte smaak kan komen.

Wij nemen het probleem over

Het klinkt als een heel ingewikkeld en lastig proces waar veel beslissingen bij moeten worden gemaakt. Daarom nemen wij om het makkelijk te maken het probleem over en leveren als eindresultaat een serious game op. De stappen die wij daarvoor nemen zijn:

1. Wij nemen het probleem over

2. Er vindt een brainstorm plaats om het probleem te vertalen naar een concept

3. Het concept wordt ontwikkeld

4. Aan de hand van het concept wordt het prototype geproduceerd

5. In de testfase wordt het prototype onder de loop genomen en getest

6. Fases 4 en 5 worden herhaald tot er een werkende game is

7. Afronding

Uiteraard ben jij als opdrachtgever welkom om elke van de bovenstaande stappen bij te wonen en jouw mening te geven.

Heb jij een probleem, goed idee of een visie die je graag uitgewerkt zou willen zien? Neem dan contact met ons op via info@8D-games.nl of +31 (0)58 843 57 57 voor een vrijblijvend gesprek.