Serious games in de zorg: zorgenkindje of serieus spel?

Een game inzetten om gedragsverandering te bewerkstelligen, dat is serious gaming. Toenemende technische mogelijkheden en nieuwe inzichten over gedragsverandering zorgen voor ongekende resultaten. Werken aan lichaamsbeweging, gezonder eten, beter samenwerken, een betere lichaamshouding tijdens het werk, allemaal voorbeelden van doelen waaraan je werkt met een game.

Op 23 januari – tijdens de EHealth week – praten we met elkaar door wat er nodig is om een serious game écht te laten slagen. U bent daarvoor van harte uitgenodigd!
Wat is ervoor nodig om ervoor te zorgen dat een game gespeeld wordt? Dat de game positief gewaardeerd wordt door de eindgebruiker én leidt tot het gewenste resultaat? Daarin spelen de game-ontwikkelaar en de opdrachtgever samen een belangrijke rol.

Programma op de NHL:

• 14.30-15.00u Inloop & koffie/thee
• 15.00-15.15u Introductie door Daan Bultje (HANNN)
• 15.15-15.30u Een voorbeeld uit de praktijk door Maarten Stevens (8D games):
“Zorgaanbieders & game developers: samen succesvol!”
• 15.30-16.30u Discussie aan de hand van stellingen met panel en publiek
• 16.30-17.30u Display aan locale (serious) gaming initiatieven & borrel
Het programma is speels en interactief van opzet. We gaan samen aan de slag aan de hand van een praktijkvoorbeeld. Een eerlijk verhaal over het succes en de mislukkingen rondom de ontwikkeling van een game. Dat is het uitgangspunt voor een interactieve discussie. Een breed scala aan stellingen passeren de revue, waarbij wij u graag aan het woord laten. Daarnaast neemt ook een panel van experts vanuit een onderzoeksinstelling, een zorgaanbieder en een game-developmentbedrijf deel.
Indien u zelf een specifieke stelling wilt aandragen, is deze meer dan welkom!
Meld u snel aan!
Per mail: seriousgamingindezorg@pnoconsultants.com