Spelenderwijs ontwikkelen maakt alles leuk. En het kan op hรฉรฉl veel manieren.

Wij kunnen in principe alles ontwikkelen en zijn altijd op zoek naar creatieve manieren om met verschillende technieken, spelvormen en apparaten om te gaan. Bekijk hieronder een kort overzicht van onze serious gaming mogelijkheden.

Gamification is het toevoegen van spelelementen aan een activiteit of omgevingย  die op zichzelf geen game is. Ook met kleine spelingrepen kun je processen of doelen leuker maken; daar is niet altijd een complete serious game voor nodig.

Virtual reality gaat een stapje verder dan het spelen van een spelletje op je smartphone of computer. De scheidslijn tussen jou en de game valt als het ware weg. Een VR-bril sluit je af van de werkelijke omgeving, alleen de virtuele omgeving blijft over. Voor bedrijfstrainingen is de inzet van virtual reality heel effectief gebleken.

Een term die vaak verward wordt met virtual reality: augmented reality! Het verschil? Met augmented reality voeg je digitale (spel)elementen toe aan de werkelijkheid, terwijl virtual reality de speler juist afsluit van de werkelijkheid en een compleet nieuwe omgeving schept.

โ€˜We willen een app.โ€™ Dat is vaak waar het gesprek over een serious game mee begint. Maar wist je dat er verschillende soorten apps bestaan? Of je een mobile app of een web app zoekt, hangt helemaal af van het doel en de doelgroep.

Sensorgames zijn games die bewegingen registreren. Dit soort games maken het uitvoeren van lichamelijke oefeningen leuker en beter meetbaar. Wij werken met de Kinect, de Intel Realsense Processor en allerlei nieuwe technieken waarin we waardevolle toepassingen zien.

Vragen of opmerkingen?

We praten je graag de oren van het hoofd over ons vak. Johan, Giel of Maarten kunnen je alles vertellen over serious gaming mogelijkheden en gamifications. Dat kan op ons hoofdkantoor in Leeuwarden, maar ook in Zwolle of Groningen. Laat hieronder je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

    Naam
    E-mailadres
    Bericht