Social media game

8D games is samen met Social Media Koffer bezig met het maken van een social media game voor het MBO. De insteek van de social media game is jongeren spelenderwijs bewust maken van de mogelijkheden en risico’s van social media. Natuurlijk zal de game zich vooral op het internet en op social media afspelen.

Social media is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Bijna iedereen gebruikt wel een vorm van social media als Twitter, Pintrest of Facebook. Naast de vele mogelijkheden die het bied zijn er ook veel gevaren. Of liever gezegd, veel gebruiksaanwijzingen. We kennen allemaal de voorbeelden van scholen die sluiten om een grappig bedoelde tweet, foto’s die prive moesten blijven maar ondertussen wereldwijd te zien zijn.

Veel jongeren maken een account aan op Twitter of Facebook. En ook al heb je daar contact met vrienden: iedereen kan meekijken. Een grapje op het plein heeft veel minder consequenties als hetzelfde grapje op Twitter…
Iets anders waar men bewust van moet zijn is: Wat eenmaal op het internet staat, dat krijg je er niet meer af. Een boze tweet die al tig keer geretweet is. Een foto die eigenlijk  alleen voor je vriend was. Vaak blijft het nog jarenlang zichtbaar voor de hele wereld.

Wat social media betreft zie je dat ouders en scholen vaak ingrijpen als het te laat is. Daarom zijn wij samen met Social Media Koffer een social media game aan het maken om de jongeren bewust te maken van de mogelijkheden maar ook de risico’s van social media. Voorkomen is beter dan gezenen!