Start Himmelwike & Himmel Heroes

Vandaag was de aftrap van de HimmelWike. Een week in Friesland waarbij er extra aandacht is voor het opruimen van afval en het schoonhouden van onze buurt. Omrin, de afval verwerker van Friesland, organiseert deze week elk jaar maar dit jaar wilden ze nog meer aandacht voor het veranderen van het gedrag van jongeren. In samenwerking met Omrin en met ondersteuning van de gemeente Leeuwarden ontwikkelden wij de serious game Himmel Heroes.

Afrap HimmelWike

Friso Douwstra

Wethouder Friso Douwstra deed de aftrap voor een grote groep leerlingen van zowel de basisschool als het voortgezet onderwijs. De kinderen gingen in groepjes de wijk in om zwerfafval op te ruimen en daarna kunnen ze virtueel verder met de door 8D games ontwikkelde serious game Himmel Heroes.
Tijdens de aftrap kregen we al een voorproefje van het Acta theater die een voorstelling gaf waarbij Himmel Heroes een vervuiler tegenhielden en zo hun buurt schoon houden.

Himmel Heroes!

Tutorial_Overzicht

Iedereen kan een Himmel Hero zijn. Download de app vanuit de App Store of vanuit de Play Store zodat je hem op je telefoon of tablet kan spelen. Verzamel alle afval bij jou in de buurt, haal de uitdagingen en verzamel alle soorten afval.
Op plekken bij jou in de buurt staan afvalmonster bij (ondergrondse)afvalcontainers. Voer deze monster jou afval en verdubbel zo je punten. Stuur voor 15 april je score door en maak kans op een mooie prijs. Want een schone wereld is goed voor iedereen!

Op dit moment is Himmel Heroes speelbaar in de gemeente Leeuwarden. 

Vragen?
Neem gerust contact met ons op!

Maarten Stevens