screenshot_v001Jongeren moeten op school al vroeg kiezen welk studieprofiel ze willen volgen en welke vakken ze laten vallen. Dit is voor veel scholieren erg moeilijk, want de studiekeuze heeft veel invloed op hun toekomst. Dit zorgt voor veel onzekerheid onder jongeren. Er is zoveel studiekeuze tegenwoordig. Ze zijn nog jong, hoe kunnen ze nu al weten wat ze later willen worden?!

Docenten en ouders willen de jongeren hier natuurlijk graag bij helpen. Maar hoe zorg je er voor dat scholieren een goed beeld krijgen van wat ze kunnen en wat ze willen, zodat ze een juist vervolg opleiding kunnen kiezen?

screenshot_v003Natuurlijk zijn er lange vragenlijsten hiervoor, maar die zijn nogal saai. Dit motiveert jongeren niet om hier goed voor te gaan zitten. Hierdoor verslapt de aandacht van de jongeren al snel, waardoor jongeren aan het einde van de test nog niet weten wat ze willen. Daarom is het belangrijk om scholieren iets te bieden dat hun aandacht wel vast houdt. Zo kunnen zij met plezier ontdekken welke studies goed bij hun passen.

Voor de NHL, Stenden en het van Hall hebben wij hiervoor Oryente ontwikkeld. Een Serious Game die jongeren op een leuke manier laat ontdekken wat hun persoonlijkheid is en wat hun interesses zijn. Dit wordt verwerkt in een passend studieadvies.

screenshot_v006Scholieren kunnen dit spel spelen via een app of via een website. Je rolt direct in het verhaal van Oryente en wordt meegenomen langs verschillende situaties en werkplekken. Nadat je de game doorlopen hebt krijg je een vliegticket naar Oryente met een passend studieadvies voor de open dag van de betreffende hogescholen.

Zowel leerkrachten als leerlingen zijn erg enthousiast dat studiekeuze met deze game eindelijk niet meer saai is. Ook de koppeling tussen online (de game) en een offline evenement (de open dag) werkt erg goed.