Tortoise vs. Hare

Tvsh4Terwijl Meint aan het netwerken was in China en Maarten druk was in België, dachten de overige 8D collega’s een leuke stunt uit te halen op kantoor. In 1 dag een game bedenken en neerzetten, dat moet lukken toch? Er werden rare mindmaps gebruikt, inspiratie van de meest vreemde plekken, maar het idee van “Tortoise vs. Hare  – The final showdown” was geboren. Bijna iedereen kent het verhaal van de haas en de schildpad en dat de schildpad gewonnen heeft. Maar de haas wil revanche en dat gebeurt in dit spel.

Het is een 2 player game die op 1 telefoon of tablet te spelen is. Wie kan het spel het langst volhouden? En wie kan de ander het beste dwarsbomen door kratjes te laten vallen op het speelveld van de andere speler, of door op paddenstoelen te springen en ze zo door het middenveld naar de andere kant te laten springen? Het gaat om je reflexen en het in de gaten houden van zowel jezelf als je tegenstander. Laat de familie- en vriendenruzies maar beginnen.

Tvsh2Door wat technische tegenslagen is het die dag niet gelukt om de hele game af te krijgen, maar hij staat grotendeels. Inmiddels is de game aan de buitenlandgangers gepresenteerd die enthousiast reageerden. Er moet nog wat gepolished worden, maar we hopen hem zo snel mogelijk in de app store te kunnen zetten.

En trots op het resultaat wat er tot nu toe staat!

Sieuwke Jacobsen