Sociaal Goud en 8D Games gaan samenwerken!

We zijn blij en trots om ons partners van Sociaal Goud te mogen noemen. Sociaal Goud is een samenwerkingsverband van organisaties, instellingen en ondernemers die willen bijdragen aan het welzijn van ouderen.
Veel ouderen ervaren namelijk eenzaamheid of andere ongemakken die komen kijken bij het ouder worden. De ontwikkeling van nieuwe technieken biedt soms nieuwe mogelijkheden. Zo zijn we betrokken bij een project waarin we VR voor ouderen ontwikkelen om bijvoorbeeld herinneringen ophalen.

Expert innovatieve middelen

Augmented reality, virtual reality, apps, serious games, enz. Zo veel nieuwe innovaties zijn er ontstaan waar de ouderenzorg baad bij kan hebben. Maar als zorginstelling een weg vinden in het oerwoud van apps, tablets en VR brillen is niet makkelijk. Daarom zocht Sociaal Goud samenwerking met een expert op het gebied van deze technieken.
Natuurlijk is 8D Games al jaren actief met dit soort technieken. We weten niet alleen wat het is, we kunnen het nog ontwikkelen ook. Daarom was de vraag of we onze expertise in konden zetten voor ouderen voor ons geen moeilijke. Natuurlijk!
We willen graag onze kennis inzetten om het leven van ouderen aangenaam te maken. Het eerste project waarbij we bijdragen is VR voor ouderen.

VR voor ouderen

Onder leiding van Lars Veldmeijer is een onderzoek gaande naar welke behoefte ouderen hebben. Niet zo maar top down een app β€œuitrollen” waar niemand behoefte aan heeft. Nee, in gesprek met de eindgebruiker en al onderzoekend stap voor stap verder komen in de behoefte. Zo werd duidelijk dat ouderen behoefte hebben om in de natuur te kunnen bewegen en herinneringen op te halen. De eerste testen met de Oculus Go waren positief en stap voor stap rolt er een concept uit wat weer breed ingezet kan worden. Wij vinden het mooi dat we met onze VR voor ouderen kunnen bijdragen aan hun levensvreugde. De combinatie van Design Based Research waar Lars Veldmeijer mee bezig is aangevuld met onze kennis van digitale middelen en innovatie is een goede combinatie gebleken. Samen kunnen we het verschil maken!

Wil je ook meer weten over Sociaal Goud of over mogelijkheden voor innovatieve tools voor ouderen?
Neem dan contact met ons op.