Spelenderwijs ontwikkelen kun je leren. Bijvoorbeeld met een workshop Serious Gaming op maat.

Hoe stuur je gedrag met spelprincipes? Wat is design thinking? En meer praktisch: hoe gaat programmeren en ontwerpen in z’n werk? Onze teamleden – vakidioten pur sang – delen de kennis van hun eigen vakgebied graag. Bekijk hier ons aanbod voor een serious gaming workshop op maat. Ieder onderdeel uit ons proces komt aan bod. De workshops kunnen op locatie worden gegeven, maar ook bij ons op kantoor.

Workshop Gamification

door 8D Games-oprichter Maarten Stevens

Maarten is sinds 2005 ondernemer en bedenker van gameconcepten. Daarnaast werkte hij dertien jaar als therapeut bij GGZ Friesland, waar hij spelprincipes toepaste om cliΓ«nten verder te helpen in hun behandeling. Met zijn achtergrond in de therapie/psychologie is Maarten expert in het sturen van gedrag middels spel. In deze workshop leert hij deelnemers hoe je gamification effectief kunt toepassen om een positieve gedragsverandering teweeg te brengen.

Deze workshop is geschikt voor een groep van rond de twintig personen. In overleg zijn er uiteraard andere vormen en groepsgroottes mogelijk. Doelgroepgericht werken, daar weten we immers alles van.

workshop serious gaming
workshop serious gaming

Workshop Co-creatie & Design Thinking

door CTO Johan van der Meulen

Johan is een ervaren procesbegeleider met veel kennis van agile werken, SCRUM, co-creatie en Design Thinking. Als je hem vraagt hoe zijn ideale werkdag eruit ziet, vertelt hij over de dagen dat hij onderzoek doet naar de doelgroep en samen met hen games test. Dit maakt het tot een rasechte ‘design thinker’. In deze workshop leert hij deelnemers hoe je het proces van co-creatie in goede banen leidt en met onderzoek en inlevingsvermogen tot betere producten komt.

Deze workshop is geschikt voor een (volwassen) groep van rond de twintig personen. In overleg zijn er ook andere groepsgroottes en vormen mogelijk.

Workshop Programmeren

door Lead Software Engineer Sietse Hoekstra

Altijd al willen leren programmeren, maar geen idee waar je moet beginnen? Onze Lead Software Engineer Sietse heeft er al heel wat programmeerkilometers op zitten en kan daar ook nog ’s goed over vertellen in gewone-mensen-taal. Bouw je eigen mini-game of leer de beginselen van programmeren in de browser, bijvoorbeeld door een website te maken of aanpassingen te doen in de console.

Deze workshop is geschikt voor kleinere groepen van 8 tot 10 personen. De inhoud van de workshop wordt toegespitst op het niveau en de wensen van de deelnemers. Leeftijd doet er niet toe: we bedenken met liefde een leuke programmeerworkshop op maat.

Portfolio reviews en lezingen

Liever een lezing of een individueel portfolio review? Onze teamleden zijn ook regelmatig te vinden op hogescholen, congressen en symposia om kennis te delen en inzichten uit te wisselen. Neem gerust contact op om te kijken of we iets voor elkaar kunnen betekenen.

serious gaming workshop

    Naam
    E-mailadres
    Bericht