Virtual reality

Opgaan in de leerervaring

De kracht van trainen met virtual reality

Virtual reality gaat een stapje verder dan het spelen van een spelletje op je smartphone of computer. Een VR-bril sluit je af van de werkelijke omgeving en alleen de virtuele omgeving blijft over. Een immersieve ervaring die heel veel mogelijkheden biedt op het vlak van leren, trainen en bewegen.

1
Het leereffect is groter; een ervaring waar je helemaal in opgaat vergeet je niet!
2
Combi met handsensoren biedt beweegmogelijkheden
3
Training met VR kent logistieke voordelen
Vragen? Of even sparren?

Bel 058 843 57 57

Mail johan@8d-games.nl

Johan denkt graag mee!

trainen met virtual reality

Wat is het voordeel van virtual reality?

Virtual reality is immersief: de speler gaat helemaal op in de ervaring. De buitenwereld bestaat niet meer. Zo kun je ervaringen creëren die (haast) niet van echt zijn te onderscheiden. Handig als bepaalde situaties wél geoefend moeten worden, maar onveilig, kostbaar of ingewikkeld zijn om in de werkelijkheid na te bootsen.

Daarnaast is virtual reality een krachtig middel om mensen die dat nodig hebben even in een totáál andere wereld te laten verkeren. Ook wanneer ze daar fysiek niet (meer) toe in staat zijn. Denk aan een VR-experience die ouderen herinneringen aan hun jeugd laat ophalen. Of patiënten helpt even niet aan hun pijn of angst te denken.

In beweging met VR

Bewegen op maat in virtual reality: met de komst van steeds lichtere en toegankelijkere vr-brillen zijn er steeds meer mogelijkheden op dit vlak. Zeker nu er ook handsensoren aan te koppelen zijn. Tijd om te verkennen hoe virtual reality, gamen en bewegen zo goed mogelijk samen gaan! Dit project i.s.m. Sociaal Goud werd in 2021 bekroond als Beste Idee voor de Mienskip‘ door de Friesland Zorgverzekeraar.

Bekijk case

Trainen met VR

Een mooi voorbeeld van een situatie die zich niet eenvoudig laat nabootsen, maar die wel zo realistisch mogelijk geoefend moet worden: het herkennen en verkennen van drugspanden. In samenwerking met Bureau Drugszaken ontwikkelden wij DrugsviewVR, waarin spelers in een niet van echt te onderscheiden drugspand rondlopen en allerlei drugsgerelateerd afval leren herkennen. De VR-experience maakt het mogelijk om zo vaak als je maar nodig hebt te oefenen, zonder dat het ooit onveilig wordt. Een groot plusplunt van trainen met virtual reality en vertaalbaar naar allerlei sectoren en terreinen.

Meer weten over de mogelijkheden van trainen met virtual reality?

Bel 058 843 57 57

Mail maarten@8d-games.nl

Neem contact op met Maarten!

Abonneer je op onze nieuwsbrief