Maken met empathie

Ontdek onze werkwijze

Niemand is alwetend en juist daardoor weten wij één ding heel erg zeker: een game of gamification die iets teweeg moet brengen bij mensen, kun je onmogelijk in je eentje ontwikkelen. Je hebt niet alleen kennis van game design nodig, maar ook de input van inhoudelijke deskundigen en de beoogde eindgebruikers. Liefst al vanaf het begin van het ontwikkeltraject. Klinkt spannend? Geen zorgen, wij leiden het hele proces in goede banen.

Design thinking

Wij gebruiken de design thinking-methode om van een probleemsituatie naar een gewenste situatie te gaan. De stap die je moet overbruggen wordt de design gap genoemd. Bij design thinking gebruik je empathie en oprechte interesse in de eindgebruiker om tot een oplossing te komen die werkt. Wij passen deze methode al jaren toe. Meer dan eens komen we er in gesprek met eindgebruikers achter dat het probleem nét anders ligt dan vooraf verwacht. Dat wil je vroeg weten, want dit kan veel impact hebben op het ontwikkeltraject.

Co-creatie

Stel je voor dat je een huis laat bouwen, maar het bouwbedrijf vraagt niet naar jouw wensen en behoeften. De kans dat het jouw droomhuis wordt is dan nihil. Bij een serious game werkt dit net zo. Daarom betrekken wij iedereen die met de game te maken krijgt bij het ontwikkeltraject. Uiteraard is het bij zo’n proces van co-creatie belangrijk dat er een goede procesbegeleider is die alle wensen prioriteert en faciliteert. Dat is soms complex, maar het is ook precies waar onze expertise komt bovendrijven. Het is namelijk de enige manier om precies de game te bouwen die de eindgebruiker nodig heeft.

De wetenschap achter design thinking

Over design thinking is ontzettend veel wetenschappelijke literatuur verschenen. Het wordt bovendien in steeds meer sectoren toegepast, waardoor de methode ook in de praktijk voortdurend getoetst wordt. Zelf gebruiken wij de methode zoals deze wordt beschreven door Robert A. Curedale in Design Thinking: process and methods.

Meer weten over design thinking?

Bel 058 843 57 57

Mail johan@8d-games.nl

Johan is design thinking fanaat van het eerste uur!

Abonneer je op onze nieuwsbrief