In beweging met VR

Een gouden combinatie?

Op het eerste gezicht lijkt het geen logische combinatie: gamen en bewegen. Met het project ‘Jong en oud in beweging met VR’ tonen wij aan dat deze dingen wel degelijk goed samengaan. En dat je met virtual reality zelfs jong en oud kunt verbinden!

De kracht van bewegen en gamen


1
Meer plezier en motivatie door toepassing van spelprincipes
2
Jong en oud komen in contact met elkaar
3
Herinneringen aan vroeger ophalen en komen waar je nog nooit geweest bent
Vragen? Of even sparren?

Bel 058 843 57 57

Mail maarten@8d-games.nl

Maarten denkt graag mee!

In beweging met VR

Hoe breng je mensen in beweging met games?

Voldoende bewegen is een belangrijke voorwaarde voor een gezond, lang en gelukkig leven. Toch lukt het veel mensen niet om aan de dagelijkse portie lichaamsbeweging te komen. Toegenomen schermtijd wordt vaak aangewezen als belangrijke factor. Maar wat nou als we de aantrekkingskracht van moderne technologie juist inzetten om het beweeggedrag te bevorderen?

Lees meer over games voor preventieve zorg

Vanuit deze gedachte hebben wij het project ‘Jong en oud in beweging met virtual reality’ opgezet. Studenten gaan samen met ouderen aan de slag met beweeggames in virtual reality. Eerst volgen zij uiteraard een training over het gebruik van deze games. Vervolgens bieden de studenten een helpende hand bij het gebruik van de VR-sets door de ouderen. Een verrijkende en actieve ervaring voor beide generatie!

Zo hebben we het aangepakt

Eerder ontwikkelden we in samenwerking met Stichting Sociaal Goud en Lars Veldmeijer (NHL Stenden)  een virtual reality game waarmee ouderen herinneringen kunnen ophalen. We zagen toen dat het voor ouderen spannend is nieuwe techniek te ontdekken, maar dat die spanning al snel omslaat in plezier wanneer er een helpende hand wordt geboden. Wij vroegen Sociaal Goud ook ditmaal de contacten met studenten en ouderen te verzorgen. De techniek namen wij voor onze rekening: het installeren van de brillen en het geven van workshops aan de studenten. Wat een plezier!

Case: In beweging met VR

“Tijdens de kick-off werd goed overlegd welk spel of welke VR-beleving passend was en zagen we dat de ouderen snel gerustgesteld waren door onze stagiairs.”

Camée von Bannisseht

Projectleider

bewegen met virtual reality
Workshop ‘beweeggames in virtual reality’ met studenten van Sociaal Goud bij 8D Games

Deze power-up hebben we gerealiseerd

Tijdens een succesvolle try-out in Joure zagen wij hoezeer de studenten en ouderen genoten van het ontdekken van de vr-games en het contact met elkaar. Momenteel zijn we i.s.m. Sociaal Goud aan de slag om het project uit te zetten op nog veel meer plekken. De doelen: meer begrip tussen jong en oud, beweging wordt gestimuleerd, ouderen vinden aansluiting bij digitalisering en we geven jong en oud een betekenisvolle ervaring mee. Als dat geen power-up voor ’t leven is!

Op zoek naar gedragsverandering?

Vragen? Of even sparren?

Bel 058 843 57 57

Mail maarten@8d-games.nl

Maarten denkt graag mee!

Begin met ons creatieve starttraject. Samen met jou, de doelgroep en alle andere betrokkenen leggen we een stevige fundering onder je serious game of gamification. Meer draagkracht, minder risico’s tijdens het ontwikkelproces.

Het project draagt bij aan SDG #3 Good Health & Well-being and SDG#10 Reduced Inequalities. Bijvoorbeeld door de samenwerking tussen mensen van verschillende leeftijden en achtergronden te stimuleren. Dit maakt sociale cohesie mogelijk, wat essentieel is voor het bereiken van twee doelstellingen: een goede gezondheid en welzijn voor iedereen (SDG 3) en het verminderen van ongelijkheid (SDG 10).

Abonneer je op onze nieuwsbrief