Mooi nieuws, precies in de Week van Lezen en Schrijven: 8D Games gaat samen met het Centre for Language and Speech Technology (CLST) van de Radboud Universiteit de ‘Digi Juf’ ontwikkelen. Digi Juf is onderdeel van het project ST CART, dat – zo werd deze week bekend – op steun mag rekenen van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

Digi Juf is een product waarmee kinderen met een taalachterstand zelfstandig en spelenderwijs hun leesvaardigheid kunnen oefenen. Het voorziet leerlingen van accurate en directe feedback en begeleiding tijdens het lezen. De Digi Juf leert mee en past zich aan aan iedere specifieke gebruiker. Door middel van gamification worden kinderen extra gemotiveerd om gebruik te maken van de Digi Juf.

Achtergronden
Bekijk case
spraaktechnologie op school

Toepassing van spraaktechnologie

In het product Digi Juf zal hoogwaardige spraaktechnologie van het CLST worden toegepast. Deze spraaktechnologie maakt het niet alleen mogelijk om woorden te herkennen in de spraak van een gebruiker, maar ook meer subtiele afwijkingen die kunnen duiden op problemen bij het voorlezen of bij het produceren van spraak.

‘We werken met innoverend wetenschappelijk onderzoek aan duurzame oplossingen voor actuele problemen in de maatschappelijk belangrijke sectoren onderwijs en zorg’, zegt taalwetenschapper Helmer Strik, verbonden aan de Radboud Universiteit.

Klik de volgende link voor het volledige nieuwsbericht:EFRO-subsidie voor taaltechnologie die kinderen én ouderen subtiel kan helpen’, Radboud Universiteit, 8 september 2020.

Meer weten over serious games voor research?

Serious games als onderzoeksinstrument maken hun opmars. Maar heb je zelf nog nooit zo’n game gebruikt, dan blijft het hele idee toch wat abstract. Wat voor meerwaarde hebben games voor research en welke concrete voorbeelden zijn er al?

In gesprek over games voor research?

Bel 058 843 57 57

Mail johan@8d-games.nl

Neem contact op met Johan

Abonneer je op onze nieuwsbrief