Hoe games met sensoren onderzoek kunnen ondersteunen
In dit artikel bespreken we twee soorten games met sensoren die al worden ingezet voor onderzoeksdoeleinden die uiteindelijk de zorg verbeteren: games met spraaktechnologie en revalidatiegames.
Gamification is het toevoegen van spelelementen aan een activiteit of omgeving die op zichzelf geen game is. Ook met kleine ingrepen kun je gedrag op een positieve manier beïnvloeden. Denk aan een ‘Werknemer van de Maand’-verkiezing of een motiverende spaarkaart. Weet je niet of je nou een serious game of gamification nodig hebt? Wij helpen je graag op weg.
Soms is een klein spelelement voldoende om processen en doelen leuker maken of gedrag op een positieve manier beïnvloeden. Daar is niet altijd een complete serious game voor nodig. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van doelen en beloningen aan een toeristische route voor jonge gezinnen. Een overzichtelijke ingreep met veel effect op de motivatie om zo’n route te voltooien.
Bij ieder vraagstuk onderzoeken wij eerst welke gamemechanieken het best aansluiten bij de doelgroep die jij wilt bereiken. De ene persoon raakt gemotiveerd door een competitief element, de ander juist van samenwerken. Samen kijken we naar de bestaande context en de manier waarop we die context aantrekkelijker kunnen maken met spelelementen.
Is een gamification altijd digitaal? Zeker niet! Een van de gamifications waar we het meest trots op zijn: de zwemlesboeken die wij hebben gerealiseerd in samenwerking met Skander Marketing. Door uitdagingen uit te voeren kunnen kinderen fysieke munten verdienen voor in hun zwemlesboek. Wij namen het ontwerp van alle prenten, munten en het verzamelsysteem voor onze rekening. Bekijk de case om te lezen hoe gamification bijdraagt aan het zwemplezier en de zwemvaardigheid van kinderen die met deze methode werken.
Veel mensen verwachten het niet, maar gamification is een krachtig middel om mensen in beweging te brengen. Letterlijk. Bijvoorbeeld door kleine spelelementen aan wandelroutes of toeristische applicaties toe te voegen. Zie je op je smartphone of kaartje dat er iets verderop nog iets leuks te beleven valt, dan loop je graag nog een stukje verder! Dit type gamification hebben wij regelmatig met succes toegepast voor regiomarketingorganisaties in o.a. Gemeente Winterswijk, Provincie Groningen en Heerenveen ’n Gouden Plak.
Neem contact op met Maarten, gamification specialist van het eerste uur.
In dit artikel bespreken we twee soorten games met sensoren die al worden ingezet voor onderzoeksdoeleinden die uiteindelijk de zorg verbeteren: games met spraaktechnologie en revalidatiegames.
8D Games verzorgde in samenwerking met JINC en DigiFonds Noord een half jaar lang de workshop ‘Programmeur in de Klas’. Ruim 220 scholieren tussen de 8 en 14 jaar maakten via deze weg kennis met programmeren en in het bijzonder het maken van serious games.
Stichting Milo, OOK-OC! en 8D Games werken samen aan de ontwikkeling van een game die orthopedagogen, psychologen en behandelaars helpt om de cognitieve vaardigheden en mogelijkheden van kinderen met een communicatief meervoudige beperking (CMB) in kaart te brengen. Kinderen met CMB spreken niet of nauwelijks en hebben naast spraaktaalproblemen vaak een combinatie van een verstandelijke, zintuiglijke en/of motorische beperking.