Zwemlesboeken

Hoe motiveer je kinderen tijdens de zwemles?

Samen met Skander Marketing ontwikkelen wij zwemlesboeken die de motivatie tijdens de zwemles verhogen. Ook voor kinderen die het spannend vinden. Met leuke beloningen en een boeiend verhaal wordt het behalen van een zwemdiploma een makkie!

De kracht van spelenderwijs leren zwemmen


1
De zwemles wordt een avontuur; meeleven met kleurrijke karakters (storytelling)
2
Munten of bandjes verzamelen in een eigen zwemboek (gamification)
3
Motivatie om niet alleen zwemdiploma A, maar ook B en C te halen

Minder angst en meer plezier tijdens de zwemles

Zwemles: het kan allemaal best spannend zijn. Koud water, de befaamde ‘haak’ en vriendjes en vriendinnetjes die het misschien net wat sneller oppikken. Hoe zorgen we ervoor dat alle kinderen met vertrouwen en plezier naar de zwemles gaan? Met storytelling en gamification!

Samen met Skander Marketing ontwikkelen wij creatieve zwemlesboeken die het plezier in de zwemles verhogen. Is er een vaardigheid behaald? Dan verdienen kids een munt voor in hun boek! Kinderen spiegelen zich aan de dappere figuren in het verhaal. Zo blijft de motivatie op pijl.

Zo hebben we het aangepakt

In 2020 realiseerden we een eerste zwemlesboek voor Zwembad de Welle, onderdeel van Sportbedrijf Drachten. Kinderen in de gemeente leren nu zwemmen met ‘Sibbe en Liefke’. Dit is een zwemlesboek op maat over de avonturen van een zeehond en een lepelaar. Het verhaal kwam van Skander en al het artwork namen wij voor onze rekening. Bovendien gaven we vorm aan we de verzamelmunten in de stijl van het verhaal. Een belangrijk aandachtspunt tijdens al dat ontwerpen: de karakters moesten de kinderen een veilig en bemoedigend gevoel geven. Vrolijke vrienden die jou bijstaan bij je zwemavontuur. En dat is meer dan geslaagd!

Schatkist voor Optisport

Deze power-up hebben we gerealiseerd

Inmiddels hebben ook sportkoepels en organisaties in Rotterdam, Lelystad en Hoeksterwaard aangeklopt voor zwemlesboeken op maat. Voor iedere partij wordt een uniek verhaal geschreven en ontwerpen wij bijpassende karakters, prenten en munten. Dit geeft de kinderen direct een vertrouwd gevoel. Regelmatig worden de door ons ontworpen karakters omgetoverd tot echte mascottes voor het zwembad of sportcentrum in kwestie. Dat maakt het zwemavontuur voor de kinderen natuurlijk nog tastbaarder en leuker!

Foto: Sitha Caessens
Ook een zwemboek op maat?

Bel 058 843 57 57

Mail maarten@8d-games.nl

Hij vertelt je graag meer over de mogelijkheden.

Abonneer je op onze nieuwsbrief