Jong en oud samen aan de slag met virtual reality
Op donderdag 10 maart trapten Stichting Sociaal Goud en 8D Games bij Miks Welzijn in Joure het project Jong en Oud in Beweging met Virtual Reality af. Studenten gingen samen…
Lees blogBeweging en contact: het zijn twee dingen die belangrijk zijn om mentaal en fysiek fit te blijven tijdens de coronacrisis. Veel mensen sporten momenteel thuis, doen wat vaker spelletjes met het gezin en gebruiken Skype om met familie en vrienden te communiceren. Voor ouderen zijn juist deze dingen niet vanzelfsprekend. Niet iedereen is digitaal vaardig en bewegen is soms lastig. En dan duren de dagen behoorlijk lang. Praktische hulp is onontbeerlijk, maar ook vermaak en aandacht zijn belangrijk. Welke spelletjes op afstand zijn geschikt om samen met ouderen te spelen? We hebben een aantal ideeën en tips op een rijtje gezet.
Tip vooraf: voor ouderen die nog niet (goed) overweg kunnen met een smartphone of tablet, heeft het Ouderenfonds de Helpdesk Welkom Online opgezet. Hier kunnen ouderen naartoe bellen met alle digitale vragen. Met een vrijwilliger kan een programma gevolgd worden om alle basisvaardigheden te leren die nu van pas komen, zoals videobellen en het installeren van apps en spelletjes.
Welke online spelletjes zijn geschikt om met je oma, opa, buurman, buurvrouw of een oudere die simpelweg graag contact wil te doen? Hieronder een aantal suggesties.
Wil je nieuwe ouderen leren kennen om bij te staan in deze tijd? Het platform WeHelpen verbindt buurtgenoten aan elkaar een heeft veel handige hulptips. Via de Zilverlijn van het Ouderenfonds kun je telefonisch in contact komen met ouderen die behoefte hebben aan een praatje. Ook de Luisterlijn brengt ouderen telefonisch in contact met vrijwilligers die naar hun zorgen luisteren, of simpelweg klaarstaan voor een praatje. Een spelletje voorstellen kan vervolgens natuurlijk altijd. Juist als je elkaar nog niet goed kent is een spel spelen een geschikte ijsbreker.
Op donderdag 10 maart trapten Stichting Sociaal Goud en 8D Games bij Miks Welzijn in Joure het project Jong en Oud in Beweging met Virtual Reality af. Studenten gingen samen…
Lees blogSommige ouderen zijn niet digitaal vaardig en hebben niet meer de energie om dat te leren. Maar een vaste telefoon, daar kan vrijwel iedereen mee overweg. Ook via de telefoon kun je voorstellen een spelletje te doen. Voorbeelden:
Net als ons thuisspellen-overzicht voor kids is ook dit artikel bedoeld als overzicht om elkaar te inspireren en helpen. Heb je nog goede aanvullingen? Laat het ons weten! We zijn bereikbaar via LinkedIN, Facebook én via info@8d-games.nl.
Als kind was ik op het vlak van sport en bewegen niet vooruit te branden. Ik zat dan misschien op waterpolo, maar daar kwam ik – eerlijk is eerlijk –…
Lees blogSerious games voor de zorg maken hun opmars. Maar heb je zelf nog nooit zo’n game gebruikt, dan blijft het hele idee toch wat abstract. Wat voor meerwaarde hebben games voor de zorg en welke concrete voorbeelden zijn er al?
Neem contact op met Johan
Serious games voor de zorg maken hun opmars. Maar heb je zelf nog nooit zo’n game gebruikt, dan blijft het hele idee toch wat abstract. Wat voor meerwaarde hebben games voor de zorg en welke concrete voorbeelden zijn er al? Laat je inspireren door cases uit ons portfolio.
Waarom belanden games voor de zorg nog regelmatig op de plank, in plaats van bij de eindgebruiker? Wij gingen wij in gesprek met een onderzoeker, een innovatiemanager, een arts en een bedrijfskundige om een antwoord te formuleren op deze vraag. Download het whitepaper voor heel veel inzichten en aanbevelingen!
Serious games zijn spellen met een doel. Bijvoorbeeld informatie overdragen of gedrag veranderen. Leuk zijn dit soort games absoluut, dat is de kracht! Maar vermaak is niet het hoofddoel. Dit is wat een serious game onderscheidt van een entertainment game.