Serious games

Gamen voor verandering


Serious games (ook wel applied games) zijn spellen met een doel. Bijvoorbeeld informatie overdragen of gedrag veranderen. Dit soort games zijn niet saai en stoffig. Juíst niet, want dan zou niemand ze spelen… Wij maken iedere serious game zo leuk en uitdagend dat je wilt blijven spelen – en tegelijkertijd groeit en leert.

De kracht van spelend leren

1
Krachtig middel om mensen te activeren en motiveren; informatie beklijft zo beter
2
Interactieve leervorm, waardoor je als begeleider of onderzoeker ook data van de spelers kunt ontvangen
3
Voor ieder doel (en iedere doelgroep!) is een geschikte spelvorm te vinden
Vragen? Of even sparren?

Bel 058 843 57 57

Mail johan@8d-games.nl

Johan denkt graag mee!

serious game of applied game

Serious game of applied game – wat is het verschil?

De termen ‘serious game’ en ‘applied game’ worden nogal eens door elkaar gebruikt. De verklaring daarvoor is simpel: ze betekenen hetzelfde. Het bereiken van een leerdoel of gedragsverandering staat centraal. De speelse vorm zorgt ervoor dat mensen gemotiveerd aan de slag blijven tijdens het behalen van het doel.

Doelen waaraan je kunt denken zijn:
– Overbrengen van kennis of vaardigheden
– Het aansturen op een bepaalde gedragsverandering
– Het faciliteren van een gesprek
– Beter meetbaar maken van vooruitgang en resultaten
— Leuker maken van lichamelijke oefeningen

Een serious game voor ieder probleem

Serious games zijn er in vele soorten en maten. Dat is eigenlijk ook wel logisch, want het zijn oplossingen voor problemen en geen probleem is hetzelfde. Zo bestaan er ‘exergames’ (spellen die lichamelijke oefeningen leuker en beter meetbaar maken), edugames (games die helpen bij het behalen van leerdoelen of het aanleren van bepaald gedrag), trainingsgames (voorbeeld: een game om nieuwe werknemers op te leiden). Om het aanbod nog wat complexer te maken: een serious game hoeft niet noodzakelijk digitaal te zijn. Is je doel bijvoorbeeld om een gesprek over een lastig onderwerp op gang te brengen, dan kan een bord- of kaartspel misschien juist wel effectiever zijn.

serious game applied game

Help, ik zie door de oplossingen mijn probleem niet meer

Een effectieve serious game bouwen begint met het scherpstellen van je vraag of probleem. Dat doen wij bij voorkeur samen met jou, relevante kennispartners en de eindgebruikers zelf. Zo weten we zeker dat we de spelvorm kiezen die het best aansluit bij de doelstelling die we willen bereiken. Immers: wat heb je aan een virtual reality experience als de doelgroep aangeeft veel liever te leren aan de hand van een bordspel? Welke vorm het ook wordt: wij kunnen het voor je maken.

Mogelijkheden serious games

Serious games kunnen in elke sector een bijdrage leveren aan het activeren en laten groeien van mensen. Zelf maken wij met onder andere ehealth-toepassingen voor de zorg, games voor het jeugdwerk en educatieve spellen voor culturele instellingen en scholen. Bekijk onze sectorpagina’s om meer zicht te krijgen op de mogelijkheden van serious games voor deze sectoren.

Hoe breng je mensen in beweging met games?

Bekijk case
Vragen? Of even sparren?

Bel 058 843 57 57

Mail johan@8d-games.nl

Johan denkt graag mee!

Abonneer je op onze nieuwsbrief