Werkzaam in de (geboorte)zorg en benieuwd wat de educatieve game Shkorey voor jou kan betekenen? Kom op 16 februari naar het Friesland College voor de lokale lancering van de game! Shkorey is een mobiele game over relaties, seksualiteit en het opvoeden van jonge kinderen in Nederland. Gemaakt door en voor Eritrese jongeren. 8D Games heeft met veel plezier bijgedragen aan het co-creatieproces en de realisatie van het spel, in nauwe samenwerking met de Ghanese game studio Leti Arts.

De lancering vindt plaats op het Friesland College in Leeuwarden, een ROC waar veel Eritrese jongeren en volwassenen hard werken aan het behalen van hun diploma en inburgering. Voor de lancering zijn zowel Eritrese mensen als professionals en vrijwilligers die werken met Eritrese nieuwkomers genodigd. Uiteraard zijn ook andere geïnteresseerden van harte welkom!

Tijdens dit lanceringsfeest maak je kennis met de game, bekijk je de korte films die zijn gemaakt door het filmteam bestaande uit Eritrese jongeren en ontmoet je de mensen achter het project. Zorgprofessionals leren tijdens een workshop hoe de game inzetbaar is in hun werkpraktijk, bijvoorbeeld in het onderwijs of maatschappelijke en medische zorg. 

Bezoekers kunnen deelnemen aan het gehele programma of een deel ervan. Voor sommige onderdelen is vooraf aanmelden noodzakelijk. Bekijk hier het hele programma en de aanmeldformulieren.Shkorey is een project van Gemeente Leeuwarden, PincKlouds, GGD Fryslân, Kraamzus, Dochter & Zn, Amaryllis en Stichting Nieuwlander, i.s.m. o.a. lokale cultural mediators en een actieve jongerengroep. Kenniscentrum Rutgers is betrokken als onderzoekspartner. Het project wordt mogelijk gemaakt door financiële steun van ZonMW. 

Abonneer je op onze nieuwsbrief