Bordspellen en kaartspellen

Spelenderwijs in gesprek

Een serious game, dat is toch altijd digitaal? Zeker niet! Ook een ‘ouderwets’ educatief bordspel of kaartspel leent zicht uitstekend voor het bereiken van een leerdoel of het aanmoedigen van een gedragsverandering. Zeker wanneer je een gesprek wilt aanzwengelen.

De kracht van samen aan tafel

1
Persoonlijke spelvorm: eigen stem, argumenten en handelingen
2
Ruimte om sociale omgangsvormen te oefenen
3
Kleinere investering dan een digitale game
4
Blijft lang interessant: en bordspel kan door verschillende personen op verschillende manieren gespeeld worden
Vragen? Of even sparren?

Mail bas@8d-games.nl

Bas denkt graag mee!

Wat is het voordeel van een educatief bordspel?

Onze zoektocht naar de perfecte spelvorm begint bij de spelers: de mensen die uiteindelijk baat moeten hebben bij de game die wij ontwikkelen. En dat is maar goed ook! Tussen alle technische vernieuwingsdrang zou je het namelijk haast vergeten: een ‘ouderwets’ bordspel of kaartspel is óók een mogelijkheid. Voor bepaalde doelen zelfs de beste optie!

Bord- en kaartspellen zijn heel effectief zijn wanneer: Er sociale interactie moet plaatsvinden over een lastig of complex onderwerp – Het doel is begrip te creëren voor verschillende scenario’s en situaties – De digitale vaardigheid van de beoogde spelers uiteenloopt of ontbreekt.

Veilige vorm voor een goed gesprek

Het grote voordeel van spelen? Verlies je het spel, dan begin je gewoon opnieuw. En moet jij een bepaalde rol vertolken, dan wordt je dat niet persoonlijk aangerekend – ook al ben je in het spel misschien de schurk. Dit gegeven passen we regelmatig toe bij educatieve bordspellen en kaartspellen die als doel hebben onderling begrip te verhogen of complexe materie inzichtelijk te maken.

Bekijk case
Bekijk case

Aan de slag met complexe materie

Een educatief bordspel op maat is een goed hulpmiddel om complexe materie op een actieve, aansprekende manier te presenteren. Een voorbeeld uit ons portfolio is het spel AI Hospital dat wij ontwikkelden voor het Universitair Medisch Centrum Groningen. Zorgprofessionals gaan via het spel met elkaar in gesprek over de toepassing van kunstmatige intelligentie in hun werkpraktijk. Enerzijds om hen op de werkvloer alert te maken op de mogelijkheden die AI biedt, anderzijds om de angst voor dit soort nieuwe technologie weg te nemen. Het spel is onderdeel van het curriculum AIProHealth: How Artificial Intelligence (AI) can support healthcare en wordt met veel plezier gespeeld tijdens evenementen voor zorgprofessionals.


Ook een educatief bordspel laten maken?

Bel 058 843 57 57

Mail maarten@8d-games.nl

Neem contact op met Maarten! Hij vertelt je graag meer.

Abonneer je op onze nieuwsbrief