Game laten ontwikkelen?

Het Starttraject helpt je op weg


Stel, je hebt een fantastisch idee voor een serious game. Maar dan? Waar begin je? Hoe vind je je weg door alle technische begrippen? En hoe weet je nou zeker dat er draagkracht is voor deze oplossing? Als opdrachtgever is het spannend om direct een langdurig ontwikkeltraject aan te gaan. Daarom bieden wij een losstaand Starttraject aan. Samen met jou, eindgebruikers beantwoorden we alle belangrijke vragen en leggen we de blauwdruk voor jouw serious game.

De voordelen

1
Van abstract idee naar tastbaar creatief concept
2
Creëert draagkracht bij eindgebruikers en (interne) belanghebbenden
3
Verkleint de risico’s tijdens de grafische en technische ontwikkeling
Vragen? Of even sparren?

Bel 058 843 57 57

Mail johan@8d-games.nl

Johan denkt graag mee!

Hoe ziet het Starttraject eruit?


Ons Starttraject bestaat uit zes stappen: een kadergesprek, probleemstorm, visualisatiefase, creatieve brainstorm, pitch en een go/no-go moment. Tijdens iedere stap borgen wij dat de juiste vragen aan de orde komen en dat creatieve energie zo efficiënt mogelijk wordt benut.

De doorlooptijd van ons Starttraject is gemiddeld 6 tot 8 weken. Aan het einde van de rit ligt er een gedegen blauwdruk voor jouw serious game. Blijkt dit toch niet de goede oplossing voor jullie uitdaging? Geen zorgen: je zit nergens aan vast.

Bekijk de brochure

Download onze uitgebreide brochure om meer te lezen over alle stappen die wij nemen in het Starttraject.

“Het was verrijkend om met 8D Games over onze onderzoeksthema’s te praten. Het team kwam met creatieve invalshoeken en brainstormtechnieken. Dit leverde voor ons weer nieuwe ideeën en inzichten op.”

Annelies Kassenberg

Lector Jeugd en Leefomgeving bij Hanzehogeschool Groningen

“Tijdens de ontwikkelfase konden we vertrouwen op de expertise van 8D Games en daardoor de vaart maken die nodig was bij dit project.”

Case: Data Detox Game

Wai-See Bos

Educatiespecialist

“Tijdens het spelen waren de patiënten zich veel minder bewust van hun klachten, waardoor zij zich vrijer bewogen. Het verleggen van de focus biedt duidelijk mogelijkheden. In dit geval is de naam ‘serious gaming’ dus onjuist, het maakt de oefeningen juist minder serieus; haalt de angel eruit.”

Lise Beumeler

Promovenda Rijksunversiteit Groningen (Campus Fryslân)

Deze organisaties hebben al een game laten ontwikkelen

Met meer plezier en motivatie naar de zwemles

Zwemlesboeken

Ontdek onze zwemlesboeken

Koud water, de befaamde ‘haak’ en vriendjes en vriendinnetjes die het misschien net wat sneller oppikken. Hoe zorgen we ervoor dat alle kinderen met vertrouwen en plezier naar de zwemles gaan? Met een eigen zwemlesverhaal vol vriendjes die precies dezelfde vaardigheden moeten leren!

I.s.m. Skander Marketing ontwikkelen wij zwemlesboeken op maat. Regelmatig worden de door ons ontworpen karakters omgetoverd tot echte mascottes voor het zwembad of sportcentrum in kwestie. Dat maakt het zwemavontuur voor de kinderen natuurlijk nog tastbaarder en leuker.

 

Bord- en kaartspel

Kan een game helpen bij lastige gesprekken?

In gesprek over agrarische bedrijfsopvolging Een agrarische bedrijfsovername binnen of buiten een familiebedrijf is altijd een spannende fase. Communicatie is tijdens deze fase de sleutel tot een soepele overname. Door…
Gamification

Hoe bestrijden we bewegingsarmoede onder kinderen?

Kinderen in Nederland bewegen te weinig. Maar liefst 46% van de kinderen tot 11 jaar haalt de landelijke beweegrichtlijn niet. Met Missie Master brengen we kinderen in beweging op een…
Serious game

Cultuureducatie in een digitale jas

Voor vele culturele instellingen en organisaties is het een uitdaging: verhalen over onze geschiedenis op zó’n manier presenteren, dat ook kinderen er enthousiast van worden. Geoparken de Hondsrug en Terra.Vita…

Sparren over een starttraject?

Een gesprek werkt verhelderend, heb je veel vragen, neem contact op! Johan, Maarten en Jeanneau drinken graag een bakje koffie met jou om te kijken hoe jij kan starten met het ontwikkelen van een serious game en welke stappen hierbij komen kijken.

Abonneer je op onze nieuwsbrief