raket turbostart

Creatieve conceptontwikkeling

TAKE-OFF TRAJECT

Maak nu een vliegende start!

Oplossingen op maat voor jouw probleem

Orde in de chaos van ideeën en belangen

Concepten met impact, ready for take-off

‘Tijdens de ontwikkelfase konden we vertrouwen op de expertise van 8D Games en daardoor de vaart maken die nodig was bij dit project.’

Wai-See Choo
Adviseur Educatie bij FERS

Lees meer over dit traject

Gedrag veranderen hoeft niet moeilijk te zijn

Je moet alleen weten hoé...

Afgelopen jaar klopte FERS bij ons aan met een interessant vraagstuk: ‘Wij willen kinderen tussen de 8 en 12 jaar bewuster laten omgaan met hun digitale privacy. Alle informatie is er. Maar wat is nou een haalbare en impactvolle oplossing binnen onze kaders?’

Menselijk gedrag is complex, waardoor er voor een geslaagde creatieve interventie veel uiteenlopende kennis nodig is. Je hebt grafische en technische expertise, kennis van gedrag en de stem van de doelgroep nodig om jouw idee uit te werken tot een concept dat raak schiet. Bij een goede start komt heel wat kijken!

... En daar helpen wij bij!

Wij horen graag in een vroeg stadium over jouw projectidee, zodat we samen een fundering kunnen opbouwen. Immers: niemand kan al bovenstaande expertise in z’n eentje meebrengen. Zo voorkom je dat je tijdens het ontwikkelproces nog tegen grote problemen aanloopt.

Wij begeleiden het hele proces

Terug naar ons voorbeeld: samen met FERS hebben we stap voor stap uitgezocht welk creatief concept het best zou passen bij de doelgroep, welke technische en grafische uitdagingen er waren en – heel belangrijk – welke oplossing haalbaar zou zijn binnen de gestelde kaders. Ook betrokken we de doelgroep bij het proces. Je kunt immers geen droomhuis bouwen zonder degene die erin moet wonen om zijn mening te vragen.

Van idee naar concreet plan – mét draagkracht

Met kinderen van bassisschool Op ‘e Trije in Ferwert hebben we de oplossingsrichting voor FERS in verschillende stadia getest. Vinden de kinderen het artwork leuk? Hoeveel uitleg hebben ze nodig? Begrijpen ze de boodschap? Het resultaat: een serieus leuke surfgame over digitale privacy, in sneltreinvaart gerealiseerd. Een grondige take-off sessie met alle belanghebbenden was daarbij onmisbaar.

Het resultaat?
Antwoord op alle belangrijke vragen

 • Hoe bereik ik maximale impact bij mijn doelgroep?
 • Hoe moet een game voor mijn doel en doelgroep eruit zien?
 • Wat krijg ik precies aan het einde van het ontwikkeltraject?
 • Wat gaat dat precies kosten?
  En het allerbelangrijkst:
 • Gaan we dit ontwikkeltraject aan?
game laten ontwikkelen

Ready for take-off in 3… 2… 1…

‘Het was verrijkend om met 8D Games over onze onderzoeksthema’s te praten. Het team kwam met creatieve invalshoeken en brainstormtechnieken. Dit leverde voor ons weer nieuwe ideeën en inzichten op.’

Annelies Kassenberg,
Lector Jeugd en Leefomgeving bij
Hanzehogeschool Groningen

Lees meer over dit traject

Bekijk voorbeelden

Het take-off traject in de praktijk

Eerder hebben wij starttrajecten gefaciliteerd voor onder meer Stichting Leergeld, Hanzehogeschool Groningen, Provincie Groningen, MutaSport en Van Aanpak. Benieuwd naar hun ervaringen? Bekijk meer cases op onze pagina met praktijkvoorbeelden.

Bekijk cases

Wil je hier vrijblijvend nog eens wat dieper op ingaan?

Dit is Johan. Vakidioot op het gebied van co-creatie, design thinking en onderzoek. Johan is pas vader geworden, dus een bakje koffie gaat er altijd in. Voer in onderstaand contactveld je vraag in en hij neemt zo snel mogelijk contact met je op. Bellen, mailen of toevoegen op Linkedin mag ook! Vindt ‘ie leuk.

  Naam
  E-mailadres
  Telefoonnummer
  Bedrijf
  Welke vraag heb jij voor ons? Laat het ons weten, dan kijken wij of we kunnen helpen!
  Houd mij op de hoogte van de laatste serious game ontwikkelingen via de nieuwsbrief van 8D Games. Mijn gegevens mogen gebruikt worden om contact met mij op te nemen zoals omschreven in de Privacy Policy.