Game laten ontwikkelen?

Zo begin je!

Een tijdje geleden ging bij ons de telefoon. De beller vertelde: ‘Ik heb een idee voor een serious game en de kinderen met wie ik werk staan er al om te springen. Maar ik heb geen idee waar ik moet beginnen, wat realistisch is om te verwachten qua budget en – nou ja – of ik dit nou moet doorzetten of niet.’

Zo’n telefoontje vinden we hartstikke fijn. Het zorgt ervoor dat we samen een goed fundament voor de game kunnen leggen. Vergelijk het met het bouwen van een huis: begin je met bouwen zonder fundering of bouwplan, dan heb je vroeg of laat een probleem. En dat bouwplan? Daar helpen wij graag mee tijdens de Turbostart.

De Turbostart is een creatief starttraject waarin we samen met jou, de doelgroep en stakeholders op zoek gaan naar antwoorden op alle belangrijke vragen. Bijvoorbeeld welk spelconcept het best past bij de doelgroep, welke technische en grafische uitdagingen er liggen en hoe dat binnen jouw budget past. Wij ontzorgen en begeleiden het hele proces. Van brainstorm met de doelgroep tot ‘praatplaat’ voor collega’s en stakeholders.

Turbostart Basis & Deluxe

Terug naar dat huis..

Je kunt nooit een droomhuis bouwen wanneer je niet overlegt met degene die erin moet wonen. Voor een game geldt dat precies zo. Daarom nemen co-creatie en design thinking een belangrijke plaats in in onze werkwijze. Wij gaan – juist in het voortraject – in gesprek met de mensen die jouw game uiteindelijk gaan gebruiken. We betrekken de doelgroep bij de brainstorm en toetsen grafische stijlen en concepten aan hen. Soms ligt een probleem voor de doelgroep totaal anders dan je als buitenstaander verwacht. Dat wil je op tijd weten!

resultaten quote turbostart

Download voorbeelden

Startprojecten gefaciliteerd voor..

Eerder hebben wij starttrajecten gefaciliteerd voor onder meer Stichting Leergeld, Hanzehogeschool Groningen, Provincie Groningen, MutaSport en Van Aanpak. Benieuwd naar de resultaten? Download de brochure met praktijkvoorbeelden en resultaten uit diverse Turbostart-trajecten.

Twijfels of vragen?

“Laten we kennismaken tijdens een (virtueel) bakje koffie. Mensen met ideeën ontmoet ik graag! Naast een leuke kennismaking kunnen we samen bekijken wat de gezamenlijke mogelijkheden zijn”

Voeg Johan gerust toe op LinkedIn. Vindt ‘ie leuk! Bellen of mailen mag ook.