Design als brug tussen theorie en praktijk

8D ondersteunt onderzoekers bij elk ontwerpgericht en co-creatief aspect van hun werk. Denk aan het bijdragen aan ontwerpgerichte onderzoeksaanvragen, faciliteren van co-creatie sessies, creëren van creatieve interventies in alle soorten en maten, het opstellen en uitvoeren van testprotocollen en de implementatie en borging van de projectresultaten.

We zijn verbinders

We brengen graag mensen, ideeën, theorie, praktijk en alles daartussen met elkaar in verbinding. Zo zijn we vanuit onze ervaring met serious game development in steeds bredere oplossingsvormen gaan denken. Zeker nu AI zich razendsnel ontwikkelt en het creatieproces steeds efficiënter verloopt. Des te belangrijker is het om het juiste te maken voor de doelgroep – en al tijdens het ontwerpproces strategieën voor implementatie en borging mee te wegen.

We zijn inhoudsgedreven

We strijden voor een zinvolle besteding van gemeenschapsgeld. Een voorbeeld: we werden gevraagd een VR-training voor zorgpersoneel te ontwikkelen. Uit contact met de doelgroep bleek echter al dat de professionals hier helemaal niet mee wilden of konden werken. Daarom pitchten we een kaartspel – een vorm die wél aansloot bij de behoeften van de doelgroep. We verloren de opdracht, maar dat risico namen we bewust. We willen namelijk alleen dingen maken waarin we geloven. 


We zijn avonturiers

Snel en onverschrokken aannames toetsen is een belangrijk onderdeel van design thinking. Wij zijn goed in het visualiseren van ideeën en rapid prototyping, zodat je snel en pragmatisch resultaten aan je doelgroep kunt toetsen. Dit bespaart een hoop tijd en dus geld. En nee, we vinden het niet erg om de kop van jut te zijn als dat de vaart in het project houdt. 

1) Alle belanghebbenden vanaf het begin betrokken en gehoord worden

2) Het onderzoek al tijdens het proces maatschappelijke impact heeft…

3) … en dat het proces actief de keuzes binnen het onderzoek beïnvloedt.

4) Implementatie vanaf het begin centraal staat: wat is er nodig om deze interventie te kunnen verweven in onze dagelijkse gang van zaken op werk, school of thuis?

5) Er gaandeweg verschillende en verrassende perspectieven op het probleem boven tafel komen; dit verrijkt je onderzoek op elk niveau.

“We werken samen aan power-ups voor de speler; een positieve verandering voor het leven. Dat geeft mij veel energie en zorgt ervoor dat ik na een werkdag met een goed gevoel naar huis ga.”

Stephan Burghout

Product Owner bij 8D Games

Werken bij

In 2014 begon 8D als tweemansbedrijf. Inmiddels bestaat ons team uit twaalf vaste medewerkers. Verloop kennen we nauwelijks, maar groei wel. Wil jij ook graag werken aan games met impact binnen een hecht, gezellig team? Houd onze vacaturepagina in de gaten.

Choose your player

Wij zijn een bonte verzameling creatieve, analytische denkers. En dat is precies wat ons als team zo sterk maakt. Zo kunnen we vrijwel alles realiseren en, belangrijker nog, over vrijwel elk vraagstuk op een doortastende en vernieuwende manier meedenken. Altijd met de voeten in de klei, dat hoort bij ons Friezen, met een flinke dosis vaart en pragmatisme.

Maarten Stevens
CEO
Mail Maarten
Johan van der Meulen
Innovation Director
Mail Johan
Giel Hekkert
Creative director
Mail Giel
Nicole van den Berg
Communicatieadviseur
Mail Nicole
Stephan Burghout
Product Owner
Mail Stephan
Bas Altenburg
Product Owner & Game Designer
Mail Bas
Sven Snoek
Marketeer & Accountmanager Europa
Mail Sven
Thomas Huijser
Allround Game Artist
Mail Joyce
Edwin ten Wolde
Concept Artist
Mail Edwin

Ben jij onze nieuwe superheld?

Bekijk onze vacatures

Ontdek al onze mogelijkheden

Zowel online, offline als gecombineerd

Bekijk Dignity
Bekijk Om Tafel
Bekijk BAAS
Vragen? Of even sparren?

Bel 058 843 57 57

Mail johan@8d-games.nl

Johan denkt graag mee!

Abonneer je op onze nieuwsbrief