Sectoren

Bekijk onze expertisegebieden

Wij ontwikkelen innovatieve oplossingen voor de gezondheidszorg, het onderwijs en de leefstijl- en beweegsector. Daarbij werken we intensief samen met onderzoekers en kennisinstellingen binnen deze expertisegebieden. Wetenschap, werkveld en alle vormen van spel samenbrengen; daar worden we blij van!

Samen werken aan games met impact

Synergie tussen wetenschap, werkveld en spel

Serious games kunnen op eindeloos veel terreinen waarde toevoegen. Toch hebben wij ons steeds meer gespecialiseerd in het ontwikkelen van oplossingen voor de gezondheidszorg, het onderwijs en de leefstijl- en beweegsector. Dat is niet toevallig. In deze sectoren vind je belangrijke thema’s voor het vrijspelen van een gezond en gelukkig leven. En daar gaan we voor!

Daarnaast speelt een praktische overweging mee. Een goede serious game maak je nooit alleen. Wij hebben input nodig van mensen op de werkvloer, van onderzoekers en van ervaringsdeskundigen. Binnen de zorg, het onderwijs en de beweegsector hebben wij een breed netwerk van gerenommeerde partners opgebouwd. Zo kunnen wij snel alle benodigde expertise aan elkaar verbinden.

Game-aanbesteden-8dgames

Hoe werkt een aanbesteding van een serious game?

Een serious game aanbesteden is een vak apart. Inkopers van organisaties en ontwikkelaars gaan tijdens het traject met elkaar in gesprek, terwijl zij niet altijd dezelfde taal spreken. Maarten Stevens en Agnieszka Buursma hebben een whitepaper geschreven over dit proces.

Klinkt goed? Lezen maar!

En geen zorgen, je hoeft bij ons niet direct contactgegevens achter te laten. Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan even contact met ons op.

Projecten die je doen bewegen

Game over seksuele gezondheid

Game over seksuele gezondheid

Praktijkverbetering & cultuursensitieve zorg

Shkorey (‘schatje’ in het Tigrinya) ontwikkelt een digitale spelomgeving die Eritrese nieuwkomers in Nederland voorziet van informatie over het menselijk lichaam, seksualiteit, geboortezorg en het opvoeden van kleine kinderen in Nederland.

8D Games is samen met de toonaangevende Ghanese studio Leti Arts verantwoordelijk voor de grafische en technische realisatie. Ook ontwikkelden we in co-creatie met jongeren en zorgprofessionals het concept voor het spel.

Gamification

Hoe verhogen we het fietsplezier onder kinderen?

Fietsen is gezond, dat weten we allemaal. Maar hoe maak je een fietstocht interessant en haalbaar voor jonge gezinnen? Voor Provincie Groningen onderzochten wij wat spel kan betekenen voor het…
Bord- en kaartspel

Kan een game helpen bij lastige gesprekken?

In gesprek over agrarische bedrijfsopvolging Een agrarische bedrijfsovername binnen- of buiten een familiebedrijf is altijd een spannende fase. Communicatie is tijdens deze fase de sleutel tot een soepele overname. Door…
Serious game

Kan virtual reality zorgprofessionals ondersteunen?

In samenwerking met het Medisch Centrum Leeuwarden werken we aan een virtual reality training over het reanimeren van pasgeboren baby’s, speciaal voor zorgprofessionals.
Vragen? Of even sparren?

Bel 058 843 57 57

Mail maarten@8d-games.nl

Maarten denkt graag mee!

Abonneer je op onze nieuwsbrief