Sectoren

Bekijk onze expertisegebieden

Wij ontwikkelen innovatieve oplossingen voor de gezondheidszorg, het onderwijs en de leefstijl- en beweegsector. Daarbij werken we intensief samen met onderzoekers en kennisinstellingen binnen deze expertisegebieden. Wetenschap, werkveld en alle vormen van spel samenbrengen; daar worden we blij van!

Samen werken aan games met impact

Synergie tussen wetenschap, werkveld en spel

Serious games kunnen op eindeloos veel terreinen waarde toevoegen. Toch hebben wij ons steeds meer gespecialiseerd in het ontwikkelen van oplossingen voor de gezondheidszorg, het onderwijs en de leefstijl- en beweegsector. Dat is niet toevallig. In deze sectoren vind je belangrijke thema’s voor het vrijspelen van een gezond en gelukkig leven. En daar gaan we voor!

Daarnaast speelt een praktische overweging mee. Een goede serious game maak je nooit alleen. Wij hebben input nodig van mensen op de werkvloer, van onderzoekers en van ervaringsdeskundigen. Binnen de zorg, het onderwijs en de beweegsector hebben wij een breed netwerk van gerenommeerde partners opgebouwd. Zo kunnen wij snel alle benodigde expertise aan elkaar verbinden.

Game-aanbesteden-8dgames

Hoe werkt een aanbesteding van een serious game?

Een serious game aanbesteden is een vak apart. Inkopers van organisaties en ontwikkelaars gaan tijdens het traject met elkaar in gesprek, terwijl zij niet altijd dezelfde taal spreken. Maarten Stevens en Agnieszka Buursma hebben een whitepaper geschreven over dit proces.

Klinkt goed? Lezen maar!

En geen zorgen, je hoeft bij ons niet direct contactgegevens achter te laten. Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan even contact met ons op.

Projecten die je doen bewegen

Hoe breng je mensen in beweging met games?

In beweging met VR

Jong en oud aan de slag met virtual reality

Bewegen op maat in virtual reality: met de komst van steeds lichtere en toegankelijkere vr-brillen zijn er volop mogelijkheden op dit vlak. Zeker nu er ook handsensoren aan te koppelen zijn. Tijd om te verkennen hoe VR, gamen en bewegen zo goed mogelijk samen gaan!

Omdat we wel van een uitdaging houden, gooiden we nog een extra uitdaging in de mix: jong en oud samen aan de slag zetten, zodat er voor beide generaties een verrijkende en verbindende ervaring ontstaat. Het idee werd bekroond als Beste Idee voor de Mienskip door zorgverzekeraar De Friesland.

Gamification

Hoe verhogen we het fietsplezier onder kinderen?

Fietsen is gezond, dat weten we allemaal. Maar hoe maak je een fietstocht interessant en haalbaar voor jonge gezinnen? Voor Provincie Groningen onderzochten wij wat spel kan betekenen voor het…
Gamification

Hoe bestrijden we bewegingsarmoede onder kinderen?

Kinderen in Nederland bewegen te weinig. Maar liefst 46% van de kinderen tot 11 jaar haalt de landelijke beweegrichtlijn niet. Met Missie Master brengen we kinderen in beweging op een…
Bord- en kaartspel

Met meer plezier en motivatie naar de zwemles

Hoe motiveer je kinderen tijdens de zwemles? Samen met Skander Marketing ontwikkelen wij zwemlesboeken die de motivatie tijdens de zwemles verhogen. Ook voor kinderen die het spannend vinden. Met leuke…
Vragen? Of even sparren?

Bel 058 843 57 57

Mail maarten@8d-games.nl

Maarten denkt graag mee!

Abonneer je op onze nieuwsbrief