Internationale partnerschappen

Samen werken aan educatie en jongerenwelzijn

Ondanks dat onze thuisbasis stevig in de Friese klei ligt, hebben we de laatste jaren een groot netwerk van internationale samenwerkingspartners opgebouwd. Van Spanje tot Scandinavië. Lees hier waarom we graag over de grenzen heen kijken en aan welke internationale innovaties wij hebben meegewerkt.

De kracht van internationaal samenwerken
1
De innovatie wordt op grotere schaal getest en ingezet
2
Ruimte voor een grondige fundering op basis van (internationaal) onderzoek
3
Universele vraagstukken vragen om oplossingen die ook over de grens toepasbaar zijn
Partnerschap ontwikkeling ‘Growth Game’ –
een door ons geïnitieerd project over de growth mindset voor tieners

Groeimogelijkheden voor alle jeugd

Leren van elkaar op internationaal niveau

Het gebeurt bij de ontwikkeling van software en innovaties (helaas) nog regelmatig dat mooie resultaten de eindgebruiker niet bereiken. Of dat een bepaalde app of game slechts binnen een enkele organisatie wordt gebruikt, terwijl het product een vraagstuk oplost dat in veel meer organisaties en landen speelt. Er zijn immers meer dan genoeg sociale vraagstukken die zich niet aan landsgrenzen houden.

Dit zette ons aan het denken: ontwikkelen wij een game over online pesten, dan is het éigenlijk zonde wanneer deze enkel in Nederland inzetbaar is. Cyberbullying komt wereldwijd voor. Waarom zouden we dan allemaal apart een oplossing ontwikkelen? Sindsdien trekken we veel op met internationale partners die – net als wij – ambities hebben op het vlak van educatie en jongerenwelzijn. Samen bereik je meer!

Welke rollen vervullen wij?

Binnen internationale samenwerkingsverbanden komt onze expertise op verschillende manieren van pas. Vanzelfsprekend zijn we vaak verantwoordelijk voor de technische realisatie van een product. Maar ook grafisch ontwerp, onderzoek, promotie en projectmanagement is aan ons besteed.

Juist de complexiteit van gameontwikkeling maakt dat wij veel ervaring hebben met iteratief werken en het begeleiden van complexe, langdurige trajecten. Dat hebben wij de afgelopen jaren ook regelmatig op internationaal niveau gedaan.

“Very professional and very patient team, who can communicate well even in contradictory situations.”

Case: ACBC

Csilla Lazar

Spektrum Educational Center Foundation

Deze internationale projecten

hebben wij gerealiseerd

Beter leren handen wassen met een game

Tina’s Handenwereld

Prototype voor Universiteit Twente en Universiteit Münster

Kan een serious game kinderen leren beter hun handen te wassen? Met dit vraagstuk klopten de Universiteit Twente en de Universiteit Münster bij 8D Games aan.

Al snel werd duidelijk dat kinderen vaak wél weten dat handen wassen belangrijk is. Het is echter niet altijd duidelijk hoé en op welke momenten je je handen het beste kunt wassen. Met een prototype zijn wij gaan onderzoeken hoe serious gaming hier verandering in kan brengen.

Serious game

Hoe maak je tieners weerbaar tegen online-pesten?

Serious game

Hoe ontwikkel je soft skills bij tieners?

Serious game

Mentale veerkracht verbeteren met een game

De opties verkennen voor een Europees partnerschap?

Mail sven@8d-games.nl

Sven denkt graag mee!

Serious games maken met de doelgroep

Een serious game, de naam zegt het al, is een combinatie van twee werelden. De gamewereld ontmoet een doelgroep in de zorg, het onderwijs of bijvoorbeeld het bedrijfsleven. In veel…

Lees blog

Abonneer je op onze nieuwsbrief