Oplossingen in alle soorten en maten

Bekijk onze mogelijkheden

8D Games maakt serious games en gamifications in alle soorten en maten. Van bordspel tot virtual reality experience, we hebben de benodigde expertise in huis. De echte kunst? Precies de vorm kiezen die de doelgroep nodig heeft! Wij helpen daarbij en vormen jouw complexe uitdaging om tot een game die je wilt blijven spelen.

Wij maken serious games met impact

Zowel online, offline als hybride

De vraag waar wij graag mee beginnen: wat zijn de wensen en mogelijkheden van de eindgebruiker? Het is verleidelijk om ‘iets met VR’ te doen, gewoon omdat dat tot de verbeelding spreekt. Maar wat nu als het doel sociale vaardigheden oefenen is? Kun je dan niet beter een kaartspel kiezen dat je samen met anderen aan tafel speelt?

Wij helpen je graag bij het vinden van een spelvorm die zo veel mogelijke waarde oplevert voor de beoogde spelers. Op deze pagina vind je voorbeelden van de verschillende mogelijkheden, inclusief uitleg van de vele termen die je in de wereld van serious games tegenkomt. Van online tot offline en alles daar tussenin.

Game laten ontwikkelen? Gebruik het Starttraject!

Stel, je hebt een fantastisch idee voor een serious game. Maar dan? Waar begin je? Hoe vind je je weg door alle technische begrippen? En hoe weet je nou zeker dat er draagkracht is voor deze oplossing? 

Hoe werkt een aanbesteding van een serious game?

Een serious game aanbesteden is een vak apart. Inkopers van organisaties en ontwikkelaars gaan tijdens het traject met elkaar in gesprek, terwijl zij niet altijd dezelfde taal spreken.

Bekijk al onze projecten!

Kan een game helpen bij lastige gesprekken?

Om Tafel

Om tafel met een educatief bordpel

Bij de overname van een familiebedrijf komt veel kijken. Hoe kun je hier als jonge bedrijfsopvolger op een opbouwende manier het gesprek over aangaan? Het bordspel ‘Om Tafel’ maakt dit complexe onderwerp op een leuke manier bespreekbaar.

Bij serious games denken mensen vaak aan digitale games, maar dat is niet noodzakelijk de meest passende vorm. Juist bij spellen die bedoeld zijn om een gesprek op gang te brengen, kan een ‘ouderwets’ bordspel of kaartspel veel effectiever zijn!

 

Serious game

Cultuureducatie in een digitale jas

Voor vele culturele instellingen en organisaties is het een uitdaging: verhalen over onze geschiedenis op zó’n manier presenteren, dat ook kinderen er enthousiast van worden. Geoparken de Hondsrug en Terra.Vita…
Bord- en kaartspel

Met meer plezier en motivatie naar de zwemles

Hoe motiveer je kinderen tijdens de zwemles? Samen met Skander Marketing ontwikkelen wij zwemlesboeken die de motivatie tijdens de zwemles verhogen. Ook voor kinderen die het spannend vinden. Met leuke…
Gamification

Hoe bestrijden we bewegingsarmoede onder kinderen?

Kinderen in Nederland bewegen te weinig. Maar liefst 46% van de kinderen tot 11 jaar haalt de landelijke beweegrichtlijn niet. Met Missie Master brengen we kinderen in beweging op een…

“Tijdens het spelen waren de patiënten zich veel minder bewust van hun klachten, waardoor zij zich vrijer bewogen. Het verleggen van de focus biedt duidelijk mogelijkheden. In dit geval is de naam ‘serious gaming’ dus onjuist, het maakt de oefeningen juist minder serieus; haalt de angel eruit.”

Lise Beumeler

Promovenda Rijksunversiteit Groningen (Campus Fryslân)

Choose your player

Alle expertise onder 1 dak

Wij zijn een bonte verzameling karakters met allemaal een eigen skill. Da’s mooi, want daardoor kunnen we (bijna) alles maken! Van steengoede software tot bordspellen, kaartspellen en lesmaterialen.

Maarten Stevens
CEO
Johan van der Meulen
Innovation Director
Stella van Zanten
Software Engineer
Jet van der Sluis
Product Owner
Giel Hekkert
Creative director
Nicole van den Berg
Copywriter & Contentmarketeer
Jeanneau Boons
Consultant
Bas Altenburg
Product Owner & Game Designer
Sietse Hoekstra
Lead Software Engineer
Stephan Burghout
Product Owner
Joyce van der Zon
Allround Game Artist
Sven Snoek
Marketeer & Accountmanager Europa
Edwin ten Wolde
Concept Artist
Ansgar Glup
Software Engineer
Inge Hettinga
Multimedia Specialist
Bart van Ruiten
Multimedia Specialist
Ben jij onze nieuwe superheld? Solliciteer!

Abonneer je op onze nieuwsbrief