Een wereld aan mogelijkheden

8D Games is expert op het gebied van serious games en gamifications. Maar wat is nou het verschil tussen die twee dingen? Op deze pagina vind je alle ‘buzzwords’ uit ons vakgebied en voorbeeldprojecten waar we trots op zijn. Zo krijg je een beter beeld van de eindeloze mogelijkheden van serious gaming.

8D Games helpt je op weg

Liever direct aan de slag met het afbakenen van je vraag? Klik jezelf in vijf stappen naar een advies op maat.

In vijf stappen naar een advies

Applied & Serious Games

De termen ‘serious games’ en ‘applied games’ worden nogal eens door elkaar gebruikt. Niet gek: ze betekenen grofweg hetzelfde. Het zijn games die in de eerste plaats gemaakt zijn om een probleem op te lossen of een bepaald (leer)doel te bereiken.

Lees meer

Gamification

Gamification is het toevoegen van spelelementen aan een activiteit of omgeving  die op zichzelf geen game is. Ook met kleine spelingrepen kun je processen of doelen leuker maken; daar is niet altijd een complete serious game voor nodig.

Lees meer

Virtual reality (VR)

Virtual reality gaat een stapje verder dan het spelen van een spelletje op je smartphone of computer. De scheidslijn tussen jou en de game valt als het ware weg. Een VR-bril sluit je af van de werkelijke omgeving, alleen de virtuele omgeving blijft over. Voor bedrijfstrainingen is de inzet van virtual reality heel effectief gebleken.

Lees meer

Augmented Reality (AR)

Een term die vaak verward wordt met virtual reality: augmented reality! Het verschil? Met augmented reality voeg je digitale (spel)elementen toe aan de werkelijkheid, terwijl virtual reality de speler juist afsluit van de werkelijkheid en een compleet nieuwe omgeving schept.

Lees meer

Mobile Apps

‘We willen een app.’ Dat is vaak waar het gesprek over een serious game mee begint. Maar wist je dat er verschillende soorten apps bestaan? Of je een mobile app of een web app zoekt, hangt helemaal af van het doel en de doelgroep.

Lees meer

Sensorgames

Sensorgames zijn games die bewegingen registreren. Dit soort games maken het uitvoeren van lichamelijke oefeningen leuker en beter meetbaar. Wij werken met de Kinect, de Intel Realsense Processor en allerlei nieuwe technieken waarin we waardevolle toepassingen zien.

Lees meer

Workshops en lezingen

Hoe stuur je gedrag met spelprincipes? Wat is design thinking? En hoe begin je met programmeren? Onze teamleden – vakidioten pur sang – delen de kennis van hun eigen vakgebied graag in workshops en lezingen. Bekijk hier ons aanbod.

Lees meer

Creatieve brainstormlocatie

Voor creativiteit is ruimte nodig, zowel fysiek als in het hoofd. Daarom stellen we onze brainstorm- en vergaderruimte graag beschikbaar aan externe partijen die behoefte hebben aan een change of scenery. Kom proeven van de creatieve mindset van de gaming-industrie!

Lees meer